Zwitserse GP levert Horgmo slechts tien punten op.

Op een zeer sfeervol circuit van Frauenfeld heeft Kevin Horgmo tien punten weten te scoren voor het Europees Kampioenschap 250cc. De eerste manche wist de CreyMert Racing-rijder niet tot scoren te komen, de tweede manche werd hij elfde. Na het missen van de kwalificatie in Belgie wist David Braceras Martinez zich nu probleemloos te kwalificeren. De Spanjaard wist beide manches wel de finish te halen maar hij scoorde helaas geen punten.

250cc:
De kwalificatie van Kevin verliep goed en de Noor wist zich als achtste in zijn groep te kwalificeren. De eerste manche van het weekend begint echter minder goed en de KTM-rijder wordt in het middenveld opgenomen. In de eerste ronde worden een aantal plaatsen goed gemaakt en de eerste volledige ronde wordt als 16e volbracht. Terwijl andere hun tempo kunnen verhogen lukt Kevin dat simpelweg niet. Hij vecht tegen zich zelf en verliest iedere ronde en zakt zelfs terug naar de 27e plaats. In de laatste ronde weet hij nog een plekje goed te maken maar de FXR-geklede crosser blijft ver buiten de punten.
De start van de tweede manche is beter voor de17-jarige Kevin die als tiende aan de wedstrijd begint. Een inhaalpoging op Pocock verloopt niet goed waardoor Strubhart Moreau beide rijders weet te passeren. Vervolgens komen Van de Moosdijk en Barr ook voorbij aan de blonde crosser. In de tweede helft van de wedstrijd begint het gelukkig beter te gaan en er volgt een duel met Walsh om de elfde plaats. De Nieuw-Zeelander won de eerste manche en in de laatste ronde moet hij toch plaats maken voor Kevin die dus als elfde over de finish komt en daarmee tien punten weet te scoren.

125cc:
Afgelopen woensdag wist David tijdens de beroemde motocross in Mol-Balen de 125cc wedstrijd te winnen. Goed voor zijn vertrouwen na het moeizame EMX weekend van Lommel. In Frauenfeld liet hij zich niet verrassen in de kwalificatie en hij wist een negende tijd op de klokken te zetten. De eerste manche over 25 minuten en twee ronden begint de Spanjaard nipt in de punten. Hij kan in de beginfase zich zelfs opwerken naar de achttiende plaats maar maakt vervolgens een foutje. Vanaf de 22e positie weet hij zich bij het ingaan van de laatste ronde nog te verbeteren maar de 21e plaats levert helaas geen punten op.
De tweede manche begint David niet goed aan de wedstrijd en hij wordt in het achterveld opgenomen. Vervolgens probeert hij zich de top dertig binnen te werken. Dat lukt en de 15-jarige crosser tot hij op de 26e plaats aankomt en dan een foutje maakt. Er gaan weet twee plaatsen verloren om in de laatste toch nog een plekje winst te boeken. Met een 25e plaats scoort David geen punten maar het uitrijden van beide manches geeft hem vertrouwen voor de finale over vier weken.

Volgende wedstrijd:
Voor Kevin reist het CreyMert Racing Team nu verder naar Sevlievo waar komend weekend de Grand Prix van Bulgarije wordt verreden. Het EMX125 gaat op 15-16 september verder in Assen, daar wordt dan ook finale van het EMX250 verreden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO