X

Ebben en Cuppen aan de start op circuit De Kuilen

CCM De Zandhazen heeft na de noodgedwongen afgelasting van de traditionele MON Openingswedstrijd in maart op circuitpark De Kuilen een nieuwe datum gekregen van Motorsport Organisatie Nederland. Zaterdag 22 september zijn er wedstrijden voor het ProX NK jeugd. Ook rijden dan de Kids and Sidecars, Natte Zuiger, TM Cup en de Vrije klasse. Op zondag 23 september is er een Nationale 24MX NK wedstrijd. Dan rijden de MX2/Open Inters, MX2 Nationalen en MX2 Senioren, en ook de MX Open Junioren, de Open Senioren en Open Nationalen. Daarnaast komen nog de Quad Inters/Nationalen in actie voor het NK.

Zaterdag
Het is uniek voor de CCM dat de jeugdklassen in Mill voor de NK punten rijden en dat hier ook eigen rijders aan deelnemen. In de 65cc Grote wielen rijdt het clublid Jesse van Daal uit Wilbertoord mee en in de 85cc Grote wielen rijdt Stijn Schipstal. De Kids and Sidecars is een heel mooie klasse waarin de jongste rijders hun talenten tonen. Hieruit zijn al vele toppers voortgekomen en momenteel doen ook Bjorn en Sten van den Heuij uit de regio St. Anthonis mee waaruit ook Denise en Sven van Dommelen afkomstig zijn.

Zondag
De hoofdmoot van het programma wordt op zondag verreden met in diverse klassen eigen clubleden die natuurlijk graag op hun geliefde thuiswedstrijd De Kuilen rijden. In de MX Open Junioren rijden bijv. CCM leden Mark van den Bungelaar, en Marcel Willemse. Riny Engels uit Wanroij heeft ook een startbewijs maar is in Mill wedstrijdleider. Mark van den Bungelaar moet de familie eer hooghouden want Jurgen is nog aan het revalideren van o.a. een gebroken bekken en een heiligbeen- en sleutelbeenbreuk. Ook Roy Jansen heeft voor deze klasse een startbewijs.
Bij de MX2 Nationalen zal na lange tijd ook weer lokale held Tom Reijnen uit St. Hubert aantreden. Hij heeft heel recent een startbewijs genomen, we zijn benieuwd of hij het nog kan na lange afwezigheid. Ook clublid Jorn Weeren rijdt in deze klasse. Joost Cornelissen uit Cuijk rijdt mee in de MX Open Nationalen als lid van de CCM met diverse rijders uit de regio. In de MX2 Senioren rijden drie leden van de Zandhazen en dat zijn Maik Toonen uit Odiliapeel, Tijn Swiers uit Langenboom en Emiel Thoonen uit Gassel. Tijn Swiers doet het erg goed en staat zesde in de tussenstand. Uit de directe regio ook Sam Smid uit Grave en uit Zeeland Martin Peters en Bart en Tom Cissen. Sebastien Gaus gaat voor een podiumplaats bij de MX Open Senioren. Ook bij de Quad Nationalen rijdt een ‘Zandhaas’ in de persoon van Rogier op ’t Hoog.

Inters klassen met KNMV toppers
De strijd in de gecombineerde Inters MX2 en Inters Open zal vooral gaan tussen de leider in de tussenstand René Albers uit Groesbeek, Jacky Tausch en Joshua van der Linden. Maar ongetwijfeld zullen rijders als Davey Janssen, Ronnie van Rooij, Mike van den Bogaert en vele anderen ook een duit in het zakje doen. Henk Pater, Levi Schoonderbeek en Mike Heijmans zijn de te kloppen rijders in de MX2 Inters. En ook de sterke regionale toppers Kay Ebben uit Wilbertoord en meervoudig IMBA kampioen John Cuppen uit Escharen zijn van de partij. Beide rijden dit jaar KNMV en hebben op zaterdag nog een wedstrijd in Arnhem. Ebben staat tweede in de tussenstand, beide rijden ook de Europese EMX serie. Maar Mill, waar ze dit jaar ook al de Dutch Masters reden, willen ze niet missen.

Laagdrempelig
De liefhebbers kunnen goedkoop genieten van mooie motorsport, de wedstrijden hebben een laagdrempelig karakter. De entree voor volwassenen bedraagt op zaterdag slechts €5,- en op zondag is de entree € 7,50 en parkeren kan men dichtbij Circuit De Kuilen, te bereiken vanaf de Fazantenweg, gelegen aan de weg Mill – Langenboom.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: Kees Siroo
Foto: Kees Siroo