X

Interview: Schepers Racing voor hun GP-debuut.

Dit jaar viel Jakob Kjer Nielsen ons op tijdens de eerste KNMV ONK in Gemert. Met zijn ‘houthakkers’ shirt wist hij heel goed voor de dag te komen. De Deen wist later nogmaals de aandacht te trekken op de goed verzorgde KTM en bleek hij uit te komen voor Schepers Racing. Voor de Grand Prix van Nederland staat de 22-jarige crosser op de deelnemerslijst en maakt hij en zijn team dus hun GP-debuut. Wij zorgen teambaas Kevin Schepers op in het Grand Prix paddock.

MXMag: Schepers Racing is nieuw, waar komen jullie vandaan?
KS:
In onze familie stroom olie door de aderen. Mijn oom en zijn zoon hebben vroeger gecrost en zijn later overgestapt naar de wegrace. Wij, mijn broertje Wesley en ik zijn echter in de motocross blijven hangen. Ik heb zelf heb ik wel gecrost maar nooit op niveau. Wesley rijdt beter en hij is naar het KNMV ONK gegroeid.

MXMag: Dan heb je een rijder, dat is nog geen team!
KS:
“Klopt, op het circuit hebben wij Jakob leren kennen en dat klikte meteen. Hij wilde meer in Nederland naar komen en rijden omdat het Deens Kampioenschap niet optimaal is. De eerste wedstrijd werd de Dutch Supercross in Zuidbroek waar hij landgenoot Kim Sorensen mee nam en daardoor is Schepers Racing ontstaan. Later heeft Jakob ook nog in Schijndel en Goes voor ons gereden.”

MXMag: En toen de winter voorbij was is hij blijven hangen?
KS:
“Ja, met Wesley gingen wij het KNMV ONK rijden en toen hebben wij Jakob ook onder onze vleugels genomen. Hij heeft een Deense licentie waarmee hij ook het ONK kan rijden. Dat ging eigenlijk direct goed. In Gemert wist hij zich direct voorin te melden en hij reed zich goed in de kijker. Dat geeft natuurlijk veel plezier binnen het team. Wij dachten dat de KNMV Dutch Masters of Motocross voor ons het maximale was maar toen kwam de mogelijk voor een GP-start. Daar hebben wij niet lang over getwijfeld. Met steun van Garage Jansen Hoogeveen, Schepers Metaal en Laswerken, Outlaw Onlineshop en JM Tuning zijn wij aan dit avontuur begonnen.”

MXMag: Is Schepers Racing een bedrijf of een hobby?
KS:
“Het is heel erg uit de hand gelopen mag ik wel zeggen. In het dagelijks leven ben ik schadehersteller bij Garage Jansen. Door de steun van mijn werkgever kan ik natuurlijk wel goed plannen en vrij krijgen voor de sport. Het is echt hobby, ik vind het prachtig om mijn steentje bij te dragen. Zowel Jakob als Wesley werken hard voor hun crosser carriere en daar wil ik graag aan bijdragen.”

MXMag: Wat zijn de plannen voor de toekomst?
KS:
In 2019 gaan wij verder met twee rijders in het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc en de KNMV Dutch Masters of Motocross. Daarnaast hebben wij geen plannen, wanneer de kalender het toe laat pakken wij waarschijnlijk een EMX of Grand Prix mee. Eerst kijken hoe dit weekend ons bevalt, het is allemaal indrukwekkend en ben onze sponsoren dan ook erg dankbaar.”

MXMag: Veel succes dit weekend.
KS:
“Heel erg bedankt en wij gaat ervan genieten en heel veel leren. Dank voor jullie aandacht op MXMag.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eigen