BREAKING: Ivo Monticelli naar Standing Construct KTM!

BREAKING: Ivo Monticelli naar Standing Construct KTM!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zoals we hier al schreven zijn Standing Construct KTM en Ivo Monticelli tot een overeenkomst gekomen voor het 2019 MXGP seizoen. Het Belgische team bracht hierover net een persbericht naar buiten. Monticelli is dit jaar bezig aan zijn rookieseizoen in de MXGP klasse en is met zijn 24 jaar één van de jongste rijders in het WK. 

De Italiaan verbaasde regelmatig vriend en vijand met zijn snelheid waaronder een remonte tot de 6de plaats tijdens de Franse GP die hij uiteindelijk als 10de afsloot. Ook in de Tsjechische en Turkse GP bewees Monticelli over de nodige capaciteiten te beschikken.  De Italiaan heeft ook twe Europese titels op zijn naam. Voor 2019 legt Monticelli de focus op het MXGP Wereldkampioenschap waar hij naast Glenn Coldenhoff zal uitkomen op een Standing Construct KTM450 SX-F.

Ivo Monticelli: “Ik ben zeer blij een overeenkomst te hebben bereikt met Standing Construct KTM. Ik ben er van overtuigd dat met hun professionele manier van werken en de motoren waarover ze beschikken ik een volgende stap kan maken in mijn carrière. Ik denk te mogen stellen dat ik dit jaar bewezen heb dat ik de snelheid heb om top tien te rijden. Met een team als Standing Construct KTM heb ik het volledige pakket om mijn doel te bereiken en te tonen wat ik werkelijk kan.”

Tim Mathys, teammanager Standing Construct KTM: “Na het akkoord met Glenn Coldenhoff moesten we een beslissing nemen aangaande onze tweede rijder voor 2019. We waren zeer vereerd door vele geïnteresseerde rijders gecontacteerd te worden wat de keuze vrij moeilijk maakte. Na onderling overleg hebben we beslist om te kiezen voor een rijder in de filosofie van hoe we als team steeds gewerkt hebben namelijk kiezen voor een jonge rijder met potentieel waarvan we denken dat we hem, door het geven van een aantal zaken die hij tot dan toe miste, beter kunnen maken. In het verleden hebben we op die manier tal van rijders waaronder Glenn Coldenhoff, Valentin Guillod en Julien Lieber naar een hoger niveau kunnen tillen en dat is wat we ook met Ivo Monticelli willen bereiken.”

Foto’s: Standing Construct KTM

Uw reacties