Mathias Van Hoof over BK enduro in Ouffet

Mathias Van Hoof over BK enduro in Ouffet
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Voor de 10e manche van het BK enduro 2018 waren meer dan 260 piloten te gast in Ouffet. Vroeger ging deze enduro door onder de naam Esneux maar vanaf heden werd de startplaats verhuisd naar Ouffet. Deze manche telde net zoals de eerste manche van het seizoen mee voor het Inters kampioenschap van België en Nederland. Hierdoor stonden niet minder dan 58 Inter piloten aan de start.

Tijdens de vorige wedstrijd tellende voor het BK in Dinant moest De Herentalsenaar Mathias Van Hoof jammer genoeg de strijd staken na 1 ronde door een technisch defect. Dit was echter de eerste keer in zijn carrière dat de Beta-Denicol rijder hierdoor moest opgeven.

Met een frisse motor en volle moed trok de jongeman naar Ouffet. “Ik heb de laatste weken hard en veel getraind. Er komen nu éénmaal veel wedstrijden kort na elkaar aan. De proeven zagen er goed en gevarieerd uit. Met een snelle en harde cross special en een technische endurospecial. In het begin van de dag had ik het moeilijk om het goede ritme te vinden.”

Na twee van de 4 rondes stond Beta – Denicol piloot een 15de plaats in het algemeen klassement. De verschillen waren op dat moment echter enorm klein tussen plaats 8 en 20 was namelijk amper 25 seconden verschil. “Bij het ingaan van de laatste ronde stond ik op plaats 19. Ik had wat tijd verloren sp5 vanwege dat er lint in het wiel was terecht gekomen. De laatste keer op de harde cross special ging het vlot met een 10de tijd algemeen. Bij het ingaan van de laatste proef stonden we met 6 piloten binnen de 10 seconden. Een paar kleine foutjes in de laatste proef verloor ik nog 1 plaats. Toch wel wat teleurgesteld dat dit nog gebeurde. “

Uiteindelijk finishte Mathias als 17de in het algemene gecombineerd Nederlands-Belgische klassement en 5de in de E3 klasse. In het algemeen tussenklassement staat hij ondertussen op een 12de plaats algemeen en een 3de plaats in de E3 klasse.

Foto’s: 

Uw reacties