Na 25 jaar keert de 875cc Cross terug!

Na 25 jaar keert de 875cc Cross terug!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MAC Bedaf uit Volkel gaat de draad van 25 jaar geleden weer op pakken! Het was diezelfde MAC Bedaf die destijds naar het idee van voorzitter van Martien Arts in 1985 als eerste club in Nederland de 875cc wedstrijd organiseerde. Het was destijds een uniek evenement voor ons land, de beste rijders van Nederland namen het tegen elkaar op in drie manches met drie verschillende motoren! Een manche met de 125cc een manche met de 250cc en daarna nog een manche met de zware 500cc, dit was samen 875cc!

Nu ruim 30 jaar later neemt MAC Bedaf weer het voortouw in deze unieke wedstrijd en wel op zondag 18 november in Volkel! Samen met onze jaarlijkse maisplakcross gaan wij dit evenement op dezelfde dag organiseren onder de vlag van de MON. Deelnemers aan dit unieke 875 evenement dienen op een (1) dag drie (3) manches te rijden met drie verschillende motoren.

Te beginnen met de 250cc [dit mag een 250cc twee of viertakt zijn] daarna moet men in de twee manche deelnemen met een 125cc om tenslotte in de laatste manche de beslissing te maken met een 500cc [450 viertakt of 500 tweetakt]

Er zijn voor de 875 cross geen bekers maar geldprijzen! Voor diegene die met drie originele motoren aan de start komen net als 30 jaar geleden [125-250-500] alleen tweetakt houden we een apart klassement voor bij en kan de echte mister 875 van Volkel worden!

Inschrijven kan via MAC Bedaf de kosten voor deelname aan dit evenement zijn slechts 20 euro! De inschrijving is pas definitief als de betaling binnen is! Stuur je gegevens via de mail naar; hoi@macbedaf.nl

Wees er snel bij er kunnen slecht 35 rijders deelnemen in de 875 klasse, tot ziens op 18 november!!

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO

Uw reacties