Raf Meuwissen blikt terug op zijn beste EMX-prestatie.

Raf Meuwissen blikt terug op zijn beste EMX-prestatie.
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het Europees Kampioenschap 125cc wordt door Raf Meuwissen met een vijfde plaats afgesloten. Wij kijken met de Limburger terug op de EMX125 finale op het TT Circuit van Assen.

MXMag: De Nederlandse Grand Prix zit erop, hoe verliep jou weekend?
RM:
“Mijn weekend verliep met up en downs, in de training hadden wij wat motor problemen waardoor ik slechts een goede heb kunnen rijden. Voor de eerste manche hebben JM Tuning en HSD Racing veel werk verricht om mijn motor te maken. Het was nog spannend maar 20 minuten voor de eerste manche konden wij vertrekken naar de ‘waiting-zone’. In de start van de eerste manche was ik slecht weg en kwam ik vervolgens ook nog ten val in de eerste bocht. Het rijden ging daarna goed maar ik kwam niet verder als een zestiende plaats. In de tweede manche was de start veel beter en ging het rijden goed. Ik ben op de vijfde plaats gefinisht, mijn beste resultaat van dit EMX-seizoen!”

MXMag: Wat vond je van het circuit?
RM:
“Dit was de eerste keer dat ik hier in Assen heb gereden. Het circuit is voor mij zeker positief, er lagen een paar mooie springers in en hij werd goed zwaar!”

MXMag: Zondag had er zeker meer ingezeten?
RM:
“Voor mijn gevoel heb ik er alles uit gehaald wat er in zat, mijn start was goed en het gevoel op de motor was ook goed. Ik zat misschien iets te lang achter een rijder waardoor ik de aansluiting verloor met de top drie. Ondanks een lichte blessure in mijn rug ben ik tevreden met het rijden en het ook het resultaat.”

LEES MEER  MXGP China begint om 4 uur snachts!

MXMag: Kun je al meer vertellen over 2019?
RM:
“Momenteel zijn er nog gespreken gaande met teams voor 2019. Het enige wat zeker is, is de overstap naar het EMX250 maar veel meer is er nog niet duidelijk op dit moment. “

MXMag: Dank je wel en veel succes in de toekomst!
RM:
Dank je wel voor jullie aandacht!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen