Voorbeschouwing EMX250 finale in Assen.

Voorbeschouwing EMX250 finale in Assen.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Hoewel de titel al is opgeeist door Mathys Boisrame is het nog spannend tijdens de finale van het Europees Kampioenschap 250cc. Dit seizoen stond Roan van de Moosdijk al drie keer op het podium waaronder de overwinning in Ottobiano! De DP19 Yamaha-rijder staat derde in de tussenstand met slechts zes punten voorsprong op Martin Barr. Deze voormalige GP-rijder stond halverwege het kampioenschap nog aan de leiding.

De titel ging naar Frankrijk dankzij Boisrame die al vijf wedstrijden op zijn naam wist te schrijven. Ondanks een moeilijk begin in Valkenswaard wist de Honda-rijder de titel voor de finale al veilig te stellen. Mel Pocock staat tweede op 37 punten gevolgd door Van de Moosdijk. De Eindhovenaar moet Barr dus van zijn het lijf houden en ook Steven Clark heeft nog kansen op de derde plaats. De voormalig kampioen in deze klasse heeft 13 punten achterstand op Van de Moosdijk.
Freek van der Vlist gaat op het TT Circuit proberen zijn seizoen nog glans te geven. De crosser uit Apeldoorn kende behoorlijk wat problemen met de Honda in de beginfase van het seizoen. Voor landgenoot Marcel Conijn komt de wedstrijd nipt te vroeg na een bovenbeenbreuk. Hierdoor kan de Kawasaki-rijder zijn puntentotaal van 7 dus niet aanvullen. Cyril Denot en Erik Willems zijn de enige Belgen die punten hebben weten te scoren dit seizoen. Genot hersteld van een knieoperatie en Willems richt zich op de finale van het EMX300 over twee weken.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha Racing

Uw reacties