Waarom zien we Liam Everts niet in Coupe de l’Avenir?

Waarom zien we Liam Everts niet in Coupe de l’Avenir?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Bij het bekend maken van alle nationale selecties die de FMB-BMB dit seizoen afvaardigt viel één grote afwezige op; Liam Everts. De 85cc piloot wist zich in 2018 meer dan eens in de kijker te rijden. Dit met knappe resultaten in de Dutch Masters of Motocross, ADAC Masters en eveneens in het Europese kampioenschap en de enkele wedstrijden op Belgische bodem!

Waarom zullen we Liam Everts dan niet in actie zien in Baisieux? De familie Everts verklaart zichzelf nader. “Op 22 en 23 september zal Liam zijn laatste wedstrijd betwisten in het ADAC MX Masters kampioenschap in Holzgerlingen en dan gaat de blok erop. Dit terwijl als we ervoor geopteerd zouden hebben om toch de Coupe de l’Avenir te betwisten, zou het seizoen nog eens met twee weken worden verlengd.” aldus vader Stefan. “Dat lijkt niet veel, maar het seizoen is voor Liam al zeer lang geweest. Het is voor hem begonnen eind september, begin oktober 2017 met het drie maanden durend Nieuw-Zeelands avontuur bij de Townley familie. Bij de terugkomst naar België, heeft hij een zeer korte break gekend nauwelijks die naam waardig. Om dan aan een interessant en prachtig seizoen te beginnen dat ons nu tot op één wedstrijd van het einde van Liam’ 85cc carrière heeft gebracht, en die ons tevens op één wedstrijd van het einde van het seizoen heeft gebracht.”

Hiermee is de niet selectie voor Liam Everts voor de Coupe de l’Avenir meteen ook opgeklaard. We kijken alvast uit naar wat 2019 op de 125cc machine brengt voor Liam Everts.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Gino Maes

Uw reacties