Beerens, Van Drunen, Knuiman en Mesters vieren feest.

Beerens, Van Drunen, Knuiman en Mesters vieren feest.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Bij MCC Geldermalsen werd er vandaag vier keer feest gevierd tijdens het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd. In de lichtste klasse maakte Jenairo Beerens het nog even spannend door een schuiver maar hij herstelde zich heel sterk. Harley O’Callaghan won de wedstrijd in het Gelderse. Lotte van Drunen (65KW) was oppermachtig en won beide manches iets want Damien Knuiman (65GW), Bradley Mesters (85KW) en Raivo Dankers (125) ook deden. In de 85cc Grote Wielen ging de overwinning naar Kay Karssemakers (85GW) die daarmee het kampioenschap nog spannend houdt.

50cc:
Aan een vierde plaats had Beerens genoeg om de titel te pakken maar binnen vijf meter ging het al mis. De Husqvarna-rijder komt ten val en moet in de achtervolging. Niels Pepers neemt de leiding maar Harley O’Callaghan neemt deze snel over. De Brit wint vervolgens de wedstrijd voor Cody de Beer en Pepers. Beerens komt ijzer sterk terug en vind in de laatste ronde nog de aansluiting bij het groepje dan strijd om de vierde plaats maar de wedstrijd is net te vroeg afgelopen. Beerens wordt zesde en moet nog even wachten met feest vieren.
Ook de tweede manche is Pepers de beste starter over in de eerste ronde de leiding te verliezen aan Elvis Totney. In de derde ronden is het Beerens die de leiding overneemt en deze heeft hij niet meer af. Hij wint de manche en verzekerd zich daarmee van de titel. O’Callaghan wordt nog tweede voor landgenoot Totney.

65cc KW:
Alle ogen zijn gericht op Lotte van Drunen die goed uit de start komt. Het is echter Dex Kooiker die de leiding neemt maar Van Drunen duikt in de eerste bocht binnendoor. De 11-jarige wordt de gehele wedstrijd achtervolgd door drie Yamaha-rijders. In de slotfase neemt Van Drunen wat afstand en dan grijpt Mike Kennedy in. Hij zet Kooiker opzij om Van Drunen niet uit het oog te verliezen. De dame wint ondanks de druk voor Kennedy en Jayson van Drunen.
De tweede manche is het opnieuw Van Drunen met de beste start voor Kooiker en Kennedy. Dit trio verliest elkaar niet uit het oog maar de leiding van Van Drunen komt nooit echt in gevaar. Kooiker blijft er nu wel opzitten en wordt tweede voor Kennedy.

65cc GW:
Alleen met twee overwinningen kan Damien Knuiman de titelstrijd vroegtijdig beslissen. De eerste manche neemt Doensen even de leiding maar Knuiman weet snel orde op zaken te stellen. Hij neemt de leiding over en wint vervolgens met een ruime voorsprong op Ray van Gelder. De Heli MX-rijder weet Doensen te passeren en hij wordt dus tweede voor de Limburger.
De tweede manche neemt Doensen even de leiding maar Van Gelder stormt naar voren en neemt in de tweede ronden de leiding over. Halverwege de wedstrijd neemt Knuiman de tweede plaats over van Doensen en even later is de crosser uit Wijchen de leider! Van Gelder is in de fout gegaan en hiervoor zakt hij terug naar de derde plaats. Knuiman wint ook de tweede manche en hij pakt dus de titel. Doensen wordt tweede voor Van Gelder.

85cc KW:
De eerste manche van de 85cc Kleine Wielen wordt gedomineerd door Bradley Mesters. De Brabander neemt de beste start en komt geen moment meer in de problemen. De Husqvarna-rijder wint voor Levi Schrik die er als eerste bij is om de nieuwe kampioen te feliciteren. Schrik wordt tweede voor Cobus van de Vorstenbosch die kan profiteren van de pech voor Noah Ho.
Ook de tweede manche is er niemand opgewassen tegen Mesters die vanaf de eerste bocht aan de leiding rijdt. Svenn Borger heeft even de tweede plaats in handen maar hij zakt vervolgens heel snel terug. Schrik komt als tweede uit de eerste ronde maar ziet Mesters steeds verder uitlopen en winnen met 17 seconden voorsprong. Schrik wordt ook nu tweede voor Van de Vorstenbosch.

85cc GW:
In de 85cc Grote Wielen is het nog spannend en de kans dat de titelstrijd vandaag beslecht wordt is heel klein. De eerste manche neemt Kay Karssemakers de leiding en deze geeft hij niet meer uit handen. De Youth Pro MX-rijder wint voor Kay de Wolf en zijn teamgenoot Scott Smulders. De wedstrijd wordt vroegtijdig afgevlagd door een rode vlag, er is voldoende gereden om de wedstrijd mee te laten tellen voor het kampioenschap.
De tweede manche is het De Wolf met de beste start voor teamgenoot Smulders en Karssemakers. In de tweede ronde verliest De Wolf de leiding aan Karssemakers die net in de tweede helft van de zelf in de fout gaat na een ‘Blockpass’ van Smulders. Smulders maakt geen fouten en de Brabander wint de tweede manche voor Karssemakers en De Wolf. Ook deze manche wordt Sem de Lange als vierde afgevlagd voor Cas Valk.

125cc:
Voor eigen publiek neemt Brian van der Klij de beste start tijdens de eerste manche. De leiding wordt even overgenomen door Rob van de Veerdonk maar Van der Klij komt snel terug. Dankers weet zich na een mindere start snel naar de tweede plaats te komen om niet veel later de leiding over te nemen. De Brabander wint voor Van der Klij en Boyd van der Voorn.
De tweede manche is Kjeld Stuurman de beste start mar Van der Klij neemt de leiding direct over. Na vijf ronden is daar weer Dankers die de leiding overneemt en met een veilige voorsprong wint. Van der Voorn begint buiten de top tien aan de wedstrijd maar de Yamaha-rijder heeft een goed tempo te pakken. Hij weet zelfs nog Van der Klij te passeren waardoor de Heli MX-rijder als derde wordt afgevlagd. In de titelstrijd doet Dankers goede zaken want zijn concurrent Kjell Verbruggen komt beide manches niet verder dan de vierde plaats!

Volgende week de grote finale op het circuit van RES Axel.

Uitslagen KNMV ONK Jeugd; Geldermalsen, NL:
Dagklassement 50cc
1 Harley O’Callaghan GB KTM 1-2
2 Jenairo Beerens NL Husqvarna 6-1
3 Luca Kuijpers NL KTM 3-4
4 Cody de Beer NL KTM 2-7
5 Elvis Totney GB KTM 5-3

Dagklassement 65cc KW:
1 Lotte van Drunen NL Husqvarna 1-1
2 Mick Kennedy NL Yamaha 2-3
3 Dex Kooiker NL Yamaha 4-2
4 Jayson van Drunen NL Yamaha 3-4
5 Dawid Zaremba CZ KTM 5-5

Dagklassement 65cc GW
1 Damien Knuiman NL KTM 1-1
2 Gyan Doensen NL KTM 3-2
3 Ray van Gelder NL Husqvarna 2-3
4 Vince de Haas NL Yamaha 4-4
5 Wessel van Wijk NL KTM 5-5

Dagklassement 85cc KW
1 Bradley Mesters NL Husqvarna 1-1
2 Levi Schrik NL Yamaha 2-2
3 Cobus van de Vorstenbosch NL KTM 3-3
4 Roan Tolsma NL KTM 4-6
5 Senna van Voorst NL KTM 5-5

Dagklassement 85cc GW:
1 Kay Karssemakers NL KTM 1-2
2 Scott Smulders NL KTM 3-1
3 Kay de Wolf NL KTM 2-3
4 Sem de Lange USA Kawasaki 4-4
5 Cas Valk NL Yamaha 5-5

Dagklassement 125cc:
1 Raivo Dankers NL KTM 1-1
2 Boyd van der Voorn NL Yamaha 3-2
3 Brian van der Klij NL Husqvarna 2-3
4 Kjell Verbruggen NL KTM 4-4
5 Kjeld Stuurman NL KTM 5-5

Alle uitslagen zijn te vinden op Speedhive.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #BeunkieMXPics

Uw reacties