X

Gezin Mesters uit Waalre zet in op talent zoon Bradley.

Bradley Mesters, een 11-jarige motorcrosser uit Waalre, wint het ene na de andere kampioenschap. Hij doet álles voor de cross. En Fortnite.

Op Bradleys nachtkastje prijkten inmiddels al de nodige prijzen toen het Waalrenaartje op 8-jarige leeftijd Nederlands kampioen Motorcross in de 50 CC-klasse werd. De felicitaties kwamen uit heel Europa en zelfs uit Amerika. Toen, in 2015, was de scholier al lang geen onbekende meer in de wereld van de motorcross. De HMX No Fear Husqvarna-rijder is inmiddels in Denemarken, Finland, Tsjechië en in Australië geweest. Hier streed hij om podiumplaatsen met de beste rijders van de hele wereld.

,,Bradley heeft echt talent”, zo meent vader Huub Mesters. En hij kan het weten, want hij is zelf ook altijd actief geweest in de motorsport. “Maar er kan er maar eentje racen in het gezin. We zetten in op Bradley. Weinigen breken in deze tak van sport echt door, maar onze zoon heeft alles in huis en we steunen hem waar we kunnen.”

Moeder Linda ziet het nog goed voor zich: haar 3-jarige die met zijn loop- en stepfiets rond reed in het rennerskwartier: ,,Het viel op dat hij toen al zo goed zijn evenwicht wist te bewaren en heel behoorlijk kon sturen. Een half jaar later kreeg hij van ons een elektrisch motortje.”
KTM Mini

En daar bleef het niet bij. De drievoudig Nederlands kampioen zag zijn vader en diens medecrossers vaak op de baan en ook bij wedstrijden in de weer. Op zijn zesde wilde Bradley ook een eigen motor. Mesters senior, met een lach: ,,Hij kreeg toen een KTM mini, een echte motorfiets. Hij reed ermee rond op het veldje, maar ik had eigenlijk geen tijd om dat steeds in de gaten te houden. Om er vanaf te zijn beloofde ik hem dat hij op zijn zevende een wedstrijdmotor zou krijgen. En een startlicentie. Dat onthield hij natuurlijk.”

Bradley bleek een bijtertje, had het talent en stond na een cross steeds vaker op het podium. De sponsor- en supportersschare bleef maar groeien.

Terwijl zijn ouders trots hun verhaal vertellen, zit het onderwerp van gesprek er ondertussen een beetje verveeld bij te kijken. Al dat geklets. Hij wil graag dat warme pak weer uit en, voordat hij ‘later’ wereldkampioen in de koningsklasse van de motorcross is, nog even Fortnite spelen.

Door: Karin van Berkel
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie