Milko Potisek wint 2de wedstrijd om Frans zandkampioenschap!

Milko Potisek wint 2de wedstrijd om Frans zandkampioenschap!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Loon-Plage kregen de deelnemers aan het “Championnat de France des courses sur sable” hun eerste marathon wedstrijd van zo’n 2u30 voor de wielen geschoven. Waar in Berck-Sur-Mer werd gewerkt met reeksen om dan naar een finale te evolueren waarin de punten werden verdeeld.

In deze wedstrijd nam de Belg Daymond Martens de holeshot. Na één ronde leidde de voormalige Le Touquet winnaar nog steeds en dit voor enkele verrassende namen zoals o.a. Maxime Sot, Sullivan Thomas, de niet zo verrassende Adrien van Beveren en Victor Brossier.

Na zo’n halfuur wedstrijden waren echter de gebruikelijke namen zich aan het front gemeld. Yentel Martens had zichzelf al naar de leiding weten te rijden. Dit voor zijn Franse concurrent Milko Potisek, Jeffrey Dewulf, Daymond Martens en Adrien van Beveren. Daarnaast moesten we concluderen dat na een half uur de toppers nog steeds op een zakdoek van elkaar zaten. De eerste vier, zaten op slechts tien seconden van elkaar. Bijna niks in een wedstrijd van deze omvang. Pitstops moesten nog worden gemaakt, en er stond nog twee uur actie op het programma.

Ronde na ronde, en met nog zo’n uur en half op de klok bleef het duo Milko Potisek en Yentel Martens elkaar schaduwen. Met nauwelijks enkele seconden tussen de leider Yentel Martens en Milko Potisek. Beide hadden ondertussen een mooie voorsprong opgebouwd van een halve minuut op Jeffrey Dewulf en iets minder dan een minuut op Daymond Martens. Maar wat betekend dit alles in een loodzware wedstrijd als deze, met nog pitstops te gaan en met nog zoveel tijd op de klok.

Niet veel zo bleek, want even later nadat iedereen zijn broodnodige nieuwe brandstof had getankt kwam plots Milko Potisek met een mooie voorsprong door! De Fransman had op zijn thuisparcours plots een voorsprong van zo’n halve minuut op beide Belgen Jeffrey Dewulf en Yentel Martens. Beide wisselde enkele malen van positie, maar voorlopig maakte Yentel zich alvast baas over Jeffrey Dewulf.

Met nog zo’n half uur op de klok en de laatste reeks van pitstops eraan te komen, zag het opgekomen publiek een Milko Potisek die duidelijk de wedstrijd in handen had. Dit voor Yentel Marten, Jeffrey Dewulf, Daymond Martens en Camille Chapeliere. Terwijl de laatste pitstops werden afgewerkt, zagen we Milko Potisek met een zeer snelle pitstop zijn overwinning veiligstellen. Tevens zagen we ook Jeffrey Dewulf zijn landgenoot Yentel Martens in extremis nog voorbij gaan. Hierdoor finishte de leider in het kampioenschap als derde en staat hij nu samen met Milko Potisek aan de leiding in het kampioenschap. Als vierde zagen we Daymond Martens finishen voor Camille Chapeliere.

Steve Ramon finishte knap als zevende, dit voor Petar Petrov die negende finishte en in dit kampioenschap uitkomt voor het Hexis SR Honda team. Verder in de uitslag vinden we o.a. nog de naam van Adrien van Beveren op twaalf, een tweede knap resultaat op rij voor de piloot die één jaar geleden in de Dakar rally nog levensgevaarlijk gewond raakte. De voormalige Gebben Van Venrooy Kawasaki piloot, en nu ook voor het Hexis SR Honda team uitkomende Maxime Desprey finishte als negentiende nog net in de top twintig. De uit Herentals afkomstige Raf Belmans finishte op zijn beurt dan weer mooi als vijfendertigste.

Resultaat Courses Sur Sable: Loon Plage (Top 50)

1. POTISEK Milko
2. DEWULF Jeffrey
3. MARTENS Yentel
4. MARTENS Daymond
5. CHAPELIERE Camille
6. SOT Maxime
7. RAMON Steve
8. WATEL Stephane
9. PETROV Petar
10. PREVOT Damien
11. MCCANNEY Jamie
12. VAN BEVEREN Adrien
13. BROSSIER Victor
14. MCKEOWN Richard
15. FLORIN Timothee
16. COLLIGNON Alexis
17. HAUQUIER Jeremy
18. MEPLON Marshall
19. DESPREY Maxime
20. DULOT Sebastien
21. JAGU Julien
22. DUMONTIER Romain
23. BECKER Florent
24. THOMAS Sullivan
25. CAZAUNAU Benjamin
26. JEANNE Maxime
27. BONNEAU Jeremy
28. THOREL François
29. BOIDRAS Benjamin
30. LAMOUR Adrien
31. JORRY Adrian
32. BETHYS Andy
33. BRANCO Kilian
34. FENDRICH Hugo
35. BELMANS Raf
36. MOREL Pierre
37. SERISIER Cyril
38. LAURENT Romain
39. JEANNE Hugo
40. THIOLLIER Vincent
41. HOLYOAKE Robert
42. MANSARD Maxime
43. COLLEATTE Gaetan
44. RENAUX Guillaume
45. FERRY Loic
46. CARAT Yann
47. JORE Sullivan
48. CAILLET Alexandre
49. PIERLOT Guillaume
50. LURKIN Maxime

Kampioenschap Courses Sur Sable: Achter Loon Plage
Was bij het publiceren nog niet beschikbaar.

Gedetaileerde resultaten kan u consulteren op deze link.

HERBEKIJK DE VOLLEDIGE WEDSTRIJD.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Dylan Botte – DBMX Photography

Uw reacties