X

MXoN fans on tour: Santa Monica & Venice Beach

Reizen rond Los Angeles is onvermijdelijk een feest van herkenning. Door de aanwezigheid van de film-en TV industrie kom je hier immers constant plaatsen tegen die je wel eerder hebt gezien. Santa Monica en Venice  Beach zijn de bekendste stranden. Wij maakten er een dagje aan zee van. Voor de persoonlijke indrukken deden we een beroep op onze Belgische beach girls: Joline Grobben en Charlotte Baetens.

De pier in Santa Monica is één van de toeristische trekpleisters in LA. Om deze badplaatsen wat actiever te verkennen kozen we er voor om een fiets te huren zodat we vanuit Santa Monica naar Venice Beach konden rijden. Navigatiewerk komt er niet aan te pas: houdt de zee aan je rechterzijde en je komt vanzelf in Venice Beach. Even de beentjes strekken, kan nooit kwaad maar met de nodige stops en fotomomenten wordt deze rit nog eens zo leuk. “Vooraleer we gingen fietsen, hebben we de buurt even te voet verkend. In Santa Monica zijn er ook genoeg attracties zodat je je zeker niet hoeft te vervelen. Zeker het reuzenrad is een aanrader,” zegt Charlotte Baetens, “van daaruit heb je een prachtig uitzicht op de hele kustlijn.”

Fietsen aan het water doe je  natuurlijk in stijl. En zeg nu zelf hier komt zo’n vintage chopper fiets veel beter tot z’n recht dan in pakweg Blankenberge. Joline Grobben: “Als je op zo’n coole fiets stapt, kom je meteen in de ‘Cali mood’ hoor. Ik was super happy met mijn roze chopper, zo vet!”  Vanuit Santa Monica is het zo’n 3,5 kilometer naar Venice beach. Toch is de sfeer erg verschillend. Santa Monica  is mooi opgeknapt en 3rd Street -waar geen verkeer mag komen- is tegenwoordig een gezellige winkelstraat. De vibe in Venice Beach is alternatiever. Oorspronkelijk was dit de hotspot voor hippies en artiesten. Dat gevoel hangt er nog steeds. “Muscle Beach moet je echt gezien hebben. Het is een stuk strand waar mensen in openlucht sporten en fitnessen of komen pronken met hun spierbundels,” lacht Joline.

Ook mooi om zien: het skatepark en de straatmuzikanten. En alsof de duivel er mee gemoeid kwamen we op de koop toe nog eens bekend volk tegen. Den John (Bryan), de ex van TV BV Astrid Nuyens, bracht namelijk zijn vrije dag rollerbladend door aan het strand. Niet alleen bleek John een sympathieke kerel, hij was ook nog eens enthousiast om te horen dat er Belgische supporters naar de VS waren afgereisd voor de MX of Nations. John was dan ook helemaal verkocht voor de ‘Olympische Spelen van de motorsport’ en liet ons weten dat hij ook zelf de MXoN en de verrichtingen van Team Belgium ging volgen. Al liep het dan in de liefde niet zoals verhoopt Bryan heeft duidelijk nog steeds een zwak voor België!


















Charlotte Baetens: “Omdat we tegen 14u terug moesten zijn met onze gehuurde fietsen, konden we niet te lang rond hangen in Venice Beach. Onze volgende stop was immers Hollywood. En Hollywood schrijf je echt wel met een hoofdletter H! Je merkt aan alles dat deze stad een magneet is voor glitter en glamour. Grote billboards, gigantische villa’s en dure wagens maken er het straatbeeld uit.” Een bezoek aan Hollywood is niet compleet zonder de wereldberoemde “Walk of Fame”. Dit is het bekende voetpad waar entertainmentsterren hun plaatsje voor eeuwige roem hebben verdiend met het typische sterretje in het beton. Je kan er dus letterlijk tussen de groten der aarde lopen.

Door de enorme massa toeristen die dagelijks in de buurt passeren, is dit ook gegeerd terrein voor straatmuzikanten- en artiesten. Allemaal dromen ze er van ontdekt worden, maar in afwachting zijn goede tips ook meer dan welkom. Om deze typisch toeristische dag passend af te sluiten doken we de Hooters sportbar in. Wie niet vertrouwd is met dit Amerikaanse horecafenomeen hoeft maar even te kijken naar de serveuses om te weten waarom het uiltje van het Hooters logo zo’n grote ogen trekt. “Als afsluiter van onze prachtige dag doken we het Hardrock café in voor een Hot Fudge Brownie dessert. Wij zijn alvast verliefd op “The City of Angels” besluiten Charlotte en Joline in koor.















Foto’s: Gino Maes & Joline Grobben