X

Officieel: De leeftijdsgrens in het EMX250 is vanaf 2019!

Het nieuws dat eerder deze week nog insloeg als een bom in inmiddels officieel bevestigd door FIM Europe en Youthstream. Het Europees Kampioenschap 250cc is vanaf 2019 alleen toegankelijk voor rijders die op 1 januari 2019 22 jaar of jonger zijn! Dit betekend dat rijders Simone Furlotti, Mel Pocock, en Marshal Weltin hun eerste getekend contract kunnen verscheuren. Volgens de promotor nemen deze ‘oudere’ rijders de plaatsen in van jeugdig talent want hierdoor niet voldoende kan door stromen!

Het EMX300 gaat verdwijnen en wordt EMX2S, het Europees Kampioenschap 2 Stroke met motoren tot 250cc. Voor deze klasse geldt geen leeftijdsgrens dus rijders die vanuit het EMX250 geen mogelijkheden hebben om naar het WK te stappen kunnen in deze klasse toch nog actief zijn tijdens een GP-weekend.

Over het verhogen van de leeftijdsgrens in het FIM Wereld Kampioenschap MX2 voorlopig nog geen woord. Er zijn geluiden dat deze grens wordt verhoogd naar 25 jaar maar dat is nog niet officieel. Hopelijk wordt dit eerder gecommuniceerd dan dit voorval. Het is natuurlijk te gek om los te lopen dat deze verandering in Oktober pas wordt gecommuniceerd!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Pascal Haudiquert