X

Shot Race Gear presenteert 2019 collectie

We weten dat het niet eerlijk is, maar we waren het jou vergeten te vertellen. Sorry. Er is geen makkelijke manier om het te zeggen omdat we zelf te druk waren met rijden. Zo vaak als we konden zaten we namelijk op de motor om écht alles uit de zomer te persen. Want zodra de super comfortabele, super lichte 2019 Shot Race Gear collectie beschikbaar werd, bleek weerstaan onmogelijk! Maar we willen niet egoïstisch zijn, hier is alles wat je moet weten over Shot’s strakke 2019 spullen

Aerolite Delta: Never Back Down

Dankzij de input van Shot rijders Graham Jarvis, Thomas Covington en Thomas “TKO” Olsen hebben we de grenzen van de premium Aerolite line nog verder verlegd. De 2019 Aerolite Delta uitrusting verenigt comfort, laag gewicht en duurzaamheid zoals nooit voorheen. Een volledig nieuw chassis -uit dobby en duurzaam stretch materiaal- van de Aerolite Delta broek zorgt voor een gewichtsbesparing van maar liefst 19% ten opzichte van het vorige model. En super comfortabel is nog erg zacht uitgedrukt.

De voorgevormde fit en uitzonderlijke bewegingsvrijheid laten je toe om het maximale uit jouw rijden te halen. Hoewel de Aerolite alle eigenschappen heeft die je van een topuitrusting mag verwachten -van anti-moddder ritssluiting tot het geventileerde scheendeel over het flexibele panel achteraan- is dit niet wat deze broek uniek maakt. Duurzame prestaties maken ‘m immers helemaal anders dan de rest. Want Shot ontwierp de Aerolite Delta om lang mee te gaan en een nieuwe referentie neer te zetten op het vlak van slijtvastheid. Het verstevigde zadelpaneel, de hitte-en schuurbestendige lederen bescherming ter hoogte van de knieën en de nooit verblekende kleurensublimatie zijn getest in de zwaarste omstandigheden om jou lang en zorgenloos gebruiksplezier te bieden.

Voor 2019 kreeg het lichte Shot Aerolite Delta shirt een meer atletische pasvorm en strategisch geplaatste, geventileerde inzetstukken. Het comfortabele ontwerp is bedacht om te presteren en voelt aan als een tweede huid. En omdat het ‘m net in details zitten hebben we ook de constructie zelf aangepakt. Zo hebben we het stiksel aan de kraag bijvoorbeeld weggelaten. Het resultaat is een crosstrui die zo fris en fijn aanvoelt alsof het jouw favoriete katoenen T-shirt is.

Wil jij meer van die ik-voel-me-goed-op-de-motor dagen? We hebben jou gehoord! De anatomische, lichte Aerolite handschoenen zijn het neusje van de zalm op het vlak van grip, controle en comfort.

Contact Score: de top in de middenklasse

Voor 2018 kwam Shot voor de dag met het Contact gamma, één van de best presterende uitrustingen in zijn categorie. Bovenop de lovende kritieken van competitie- hobbyrijders en media én het AMA 250SX shootout podium van Luke Renzland scoorde Shot in de VS een felbegeerde LIT Kit award als gear combo van het weekend. Lang niet onaardig, we konden dus best een biertje nemen, achterover leunen en relaxen… Of we konden proberen om nog beter te doen voor 2019! Omdat we nu éénmaal gear set geeks en materiaalnerds zijn, kozen we voor dat laatste.

Het 2019 Shot Contact shirt sluit nauwer aan dan het 2018 model. De anatomische pasvorm staat garant voor ongehinderd bewegen, daarenboven is deze crosstrui ruim genoeg om er bescherming onder te dragen. Voor nog meer draagcomfort hebben we lycra gebruikt voor de schouders. Het speciale kleuren die nooit verbleken subliminatieproces houdt jouw favoriete kleuren in topconditie.
Shot heeft het klaargespeeld om het gewicht van de reeds lichte Contact Score broek nog eens met 4% naar beneden te halen. Maar toch zijn het niet de pluimgewicht materialen die de meeste aandacht opeisen. De super stevige dobby constructie werd samengebracht met spandex zodat  je kan rekenen op bescherming, duurzaamheid en bewegingsvrijheid.  Vierwegs spandex voor de knie, kruis en rug bieden je het comfort van jouw favoriete sweatpants.

Door de voorgevormde fit en uitgebreide stretchzone achteraan rij je precies zoals jouw stijl het best tot z’n recht komt. Voluit in de aanval zoals ‘TKO’ of vloeiend en gecontroleerd zoals Thomas Covington. Net zoals voor de Aerolite broek blijven we onze Contact Score broeken aan het zitvlak verstevigen zodat je zo lang als mogelijk in de best mogelijke omstandigheden kan rijden.

De Shot Race Gear Contact handschoenen met korte pols bieden bescherming en comfort waar je het nodig hebt terwijl ze voor puur en basic gaan waar het kan. Geventileerde mesh en silicone vingerprints houden je handen fris en in controle.

Devo Ultimate: zoals de naam het zegt

De Shot designers gaan tot het uiterste om vette ontwerpen en geweldige eigenschappen te bedenken. Als het aankomt op de naam van elke lijn zijn ze echter net zo obsessief. Elke naam moet precies juist zijn. Bij de 2019 Devo draait het hele Plaatje dus niet toevallig om de ultieme verhouding tussen prijs en kwaliteit.  Vandaar dus Devo  Ultimate.

We geven het toe, het was een hele opgave om de Devo broek aan te pakken voor 2019. Het doel was echter simpel: jou zoveel mogelijk waar voor je geld geven. Op zoek naar nog méér comfort kwam Shot tot een crossbroek met 600  polyester chassis die amper 500 gram weegt. Waarom zit-ie nou precies prettig? Misschien is het de anatomische fit voor een betere positie op de motor of het volledig nieuwe spandex kruis. Misschien is het de obsessieve aandacht voor details over waar de verschillende panelen zijn panelen. Niet dat je het op de motor zou merken trouwens, maar dat is ook precies de bedoeling!

Voor het 2019 Devo Ultmate shirt maakt Shot gebruik van raglan mouwen, wat ook voor een meer relaxt draagcomfort zorgt. Ontwikkeld om te dragen met bescherming onder de trui draait het Devo Ultimate shirt helemaal om stijl en veiligheid. De langere achterkant zorgt ervoor dat je trui netjes in jouw broek blijft en dankzij het kleurvaste subliminatieproces blijft jouw gear er steeds strak uitzien.

Perfect evenwicht is niet zomaar leuk. Toch is het exact wat Shot heeft bereikt met de Devo Ultimate handschoenen. Het grotech materiaal aan de handpalm is comfortabel zonder concessies te maken qua gevoel. Neopreen aan de pols, 3D vented mesh, verstevigde duim, deze handschoenen zijn er helemaal klaar voor en ondertussen zorgen ze er ook nog eens voor dat je handen kunnen ademen als ze hard voor jou aan het werken zijn.