X

Team Nederland opnieuw op het podium tijdens de MXoN.

Team Nederland is in de MX of Nations in het Amerikaanse Red Bud op een derde plaats geeindigd. Het team kende tegenslag omdat Calvin Vlaanderen vanwege een oogblessure op moest geven. Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff daarentegen reden een dijk van een wedstrijd en wisten individueel de MXGP en Open klasse te winnen.

Na het pakken van de pole position op zaterdag begon Team Nederland met veel vertrouwen aan de zondag.
In de eerste manche reden Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen samen. Herlings nam na de start gelijk de leiding in handen maar door een fout werd hij teruggeslagen naar een derde plaats. Hij bouwde zijn manche vervolgens rustig op en begon na een aantal ronden druk te zetten op Gautier Paulin en de leidende Jorge Prado. In de daaropvolgende ronden nam Herlings de koppositie over en liep ver weg bij zijn achtervolgers. Met een groot verschil op Paulin won hij de manche. Calvin Vlaanderen was aan een hele sterke wedstrijd bezig en zat helemaal voorin als het gaat om MX2-rijders. Helaas kreeg hij een steen in zijn oog, wat zodanig erg was dat hij de rest van de dag niet meer van start kon gaan.
Team Nederland leek kansloos maar niets was minder waar. Een ijzersterke Glenn Coldenhoff ging er bij de start van de tweede manche als een haas vandoor . De crosser uit Heesch reed makkelijk en was de enigste rijder in de wedstrijd die Larocco’s Leap wist te springen. Hiermee maakte hij het verschil en reed onbedreigd naar de zege in de tweede manche.
In de derde en beslissende manche kwamen Glenn Coldenhoff en Jeffrey Herlings voor Team Nederland aan de start. Wanneer ze hoog zouden scoren, hadden ze nog een kans op het podium. Dit deden ze want opnieuw was het Coldenhoff die de leiding nam en gelijk een hoog tempo inzette. Glenn werd flink toegejuicht door het team en leek vleugels te hebben gekregen. Jeffrey Herlings was minder goed gestart maar kwam terug naar voren. In het midden van de wedstrijd kreeg hij de tweede plaats in handen en begon te jagen op zijn teammaat Coldenhoff. Glenn reed strak en bleef koel tot aan de finish. Hij won de manche en pakte hiermee tevens de individuele zege in de open klasse. Herlings kwam als tweede binnen en werd de verdiende winnaar in de MXGP klasse. Door deze fantastische prestatie is team Nederland toch nog derde geworden in het landenklassement. Team Frankrijk won voor het vijfde jaar oprij voor Team Italie.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie