X

Thomas Kjer-Olsen derde in het wereld kampioenschap MX2!

Thomas Kjer-Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in het Italiaanse Imola de derde plaats in het wereldkampioenschap MX2 veiliggesteld. De Deen werd tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Imola tweede, dit was één plaats beter dan zijn teamgenoot Thomas Covington.

De laatste wedstrijd van het seizoen werd verreden in de Italiaanse ministaat San Marino. Het bekende en beruchte circuit van Imola was na Assen het tweede aangelegde circuit oprij. Voor Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing waren de belangen tijdens deze wedstrijd groot, Thomas Kjer-Olsen verdedigde zijn derde plaats in het kampioenschap en Thomas Covington wilde met een goed gevoel afscheid nemen alvorens hij terugkeert naar zijn geboorteland, Amerika.
De jonge Deen Thomas Kjer-Olsen liet ook tijdens deze Grand Prix zijn kwaliteiten zien. In de eerste manche werd hij tweede achter nieuw bakken wereldkampioen Jorge Prado en in de laatste manche van dit lange seizoen wist hij als vierde over de finish te komen. Dit was voor Olsen genoeg om de tweede plaats in het dagklassement te pakken.
Thomas Covington mocht op de derde podiumtrap plaatsnemen. In de eerste manche reed de Amerikaan bijna de hele wedstrijd op een derde plaats totdat een foutje hem terug wierp naar de zevende plaats. In de tweede manche greep Covington de holeshot en wist als derde over de finish te komen. Hiermee gaf Thomas zichzelf een mooi afscheid van het wereldkampioenschap.

Commentaar Thomas Kjer-Olsen: “Het voelt geweldig om dit seizoen als derde te eindigen in het MX2 kampioenschap. Gedurende het seizoen ben ik tien keer op het podium geëindigd en heb ik zelfs een Grand Prix weten te winnen. Het is een lang en zwaar seizoen geweest, en ik denk dat de derde plaats een mooie erkenning is voor al het zware werk. Ik heb het hele jaar alles gegeven en ik ben blij dat ik dit terug kan geven aan het team. Vooral omdat ik ze niet genoeg kan bedanken voor al het vertrouwen en al het werk dat ze voor me doen.”

Commentaar Thomas Covington: “Omdat dit mijn laatste GP was gaf het extra stress, maar ik ben heel blij dat ik het heb kunnen afsluiten met een podium. De baan was erg glad en vrij technisch, maar ik bleef elke sessie aanzetten om het best mogelijke resultaat te behalen. In de eerste manche maakte ik een aantal foutjes in de laatste ronde waardoor ik een top drie klassering kon vergeten. In de tweede manche had ik gelukkig een goede start en wist ik het goede ritme de hele manche vast te houden waardoor ik toch nog op het podium eindigde.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ShotbyBavo