X

Yentel Martens haalt zege binnen in eerste wedstrijd om Frans zandkampioenschap!

Om de eerste manche van het “Championnat de France des courses sur sable” zakte de piloten af naar Berck-Sur-Mer. Het Franse kampioenschap dat jaar na jaar aan interesse en belang lijkt te winnen kon rekenen op een live-uitzending op L’Equipe 21. Maar alsook op de deelname van héél wat bekende namen zoals Steve Ramon, Jeffrey Dewulf, Adrien van Beveren, Maxime Desprey, Axel van de Sande, Petar Petrov, Nathan Watson en nog vele andere…

Bij de start van de wedstrijd zagen we niemand minder dan de oude getrouwe Steve Ramon het voortouw nemen in de wedstrijd. De meervoudig wereldkampioen en ondertussen al bijna 40-jarige Steve Ramon legde er duchtig de pees op. Daarmee zette hij snel de tegenstand op een relatief kleine maar doch mooie achterstand. Een kleine valpartij zette echter de wedstrijd van de man uit Jabeek op z’n kop. Tussen de gedubbelde laverend kwam de nu op Yamaha en in Moose kledij uitkomende Ramon te val waardoor hij het ritme en de leiding kwijt raakte.

Die leiding kwam in handen van een Yentel Martens. De Rockstar Energy Husqvarna piloot uit de JM Racing stal had duidelijk het tempo er inzitten. In eerste instantie leek Nathan Watson, nog een gevaar te kunnen gaan vormen. Dit was echter buiten de boomlange man uit Lommel gerekend die echt wel een ijzersterke wedstrijd betwiste, zich vol risico tussen de gedubbelde gooide en daardoor aan de finish zijn concurrenten op zo’n vijftien seconden wist te plaatsen.

Nathan Watson wist zich als tweede over de finish te werken, dit voor Milko Potisek. De top vijf werd vervolledig met nog twee Belgen, namelijk Jeffrey Dewulf die na een mindere start héél wat werk had verzet en Steve Ramon die na zijn crash zich na enkele ronden perfect wist te herlanceren naar een toppositie.

De Belg en regerend kampioen Axel van de Sande finishte in deze eerste wedstrijd van het kampioenschap op een achtste plaats. Voormalig Le Touquet winnaar Daymond Martens finishte veertiende. De MCLB Inter piloot Mattis Meersschout finishte knap als 45ste en dit op slechts één ronde van Yentel Martens.

Resultaat Courses Sur Sable: Berck-Sur-Mer (Top 50)

1. MARTENS Yentel
2. WATSON Nathan
3. POTISEK Milko
4. DEWULF Jeffrey
5. RAMON Steve
6. CHAPELIERE Camille
7. PETROV Petar
8. VAN DE SANDE Axel
9. BROSSIER Victor
10. FLORIN Timothee
11. DESPREY Maxime
12. MEPLON Marshall
13. BONNEAU Jeremy
14. MARTENS Daymond
15. PREVOT Damien
16. COLLIGNON Alexis
17. MCKEOWN Richard
18. COSSUS Jimmy
19. BOURDON Anthony
20. WATEL Stephane
21. DULOT Sebastien
22. THOMAS Sullivan
23. HAUQUIER Jeremy
24. SOT Maxime
25. LAURENT Romain
26. CAZAUNAU Benjamin
27. BECKER Florent
28. MOLLON Eddy
29. LAMOUR Adrien
30. JAGU Julien
31. DUMONTIER Romain
32. BASSO Tino
33. SERISIER Cyril
34. JEANNE Maxime
35. THOREL François
36. BETHYS Andy
37. CAILLY Nicolas
38. MOREL Pierre
39. SMYTH Steven
40. CAILLET Alexandre
41. COLLEATTE Gaetan
42. WALICKI Morgan
43. BIGNOT Rodolphe
44. BOIDRAS Benjamin
45. MEERSSCHOUT Mattis
46. HATTE Thibaut
47. LEROY Richard
48. MANEGE Kevin
49. GAPAIX Enzo
50. FERRY Loic

De volledige en meer gedetailleerde resultaten en eveneens lapcharts, rondetijden … kan u op deze link vinden.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Dylan Botte