X

Kevin Strijbos bevestigd bij JWR Yamaha Racing

JWR Yamaha Racing heeft vandaag de komst van  zesvoudig GP-winnaar Kevin Strijbos aangekondigd. De 33-jarige Belg zal voor het Zweedse 24MX team uitkomen in het MXGP wereldkampioenschap. Geplaagd door kwetsuren eindigde Strijbos dit jaar 14de in de eindstand.

Strijbos en JWR Yamaha Racing gaan in ieder geval in alle Europese MXGP wedstrijden van start. Daarnaast is het ook de bedoeling om aan beide Chinese rondes, Shanghai en Hong Kong, mee te doen. Behalve ondersteuning van Yamaha en 24MX kan het team ook rekenen op speciale GYTR onderdelen.

Voor de nieuwe werkplaats van het team heeft JWR Yamaha Racing België als uitvalbasis gekozen. Naast het WK zal ‘the Kid’ ook uitkomen in het Zweedse MX1 kampioenschap. Klik hier voor een interview, waarin Strijbos praat over zijn nieuwe uitdaging.

Kevin Strijbos: “Ik ben erg blij met mijn overeenkomst met  JWR Yamaha Racing Team. Het is een jong dynamisch team en ik zal proberen hen zoveel mogelijk te helpen met mijn ervaring. Ik kijk er ook naar uit om met de Yamaha 450F te rijden. Zeker omdat ik al veel positieve dingen over deze motor heb gehoord. Ik kan niet wachten om er mee te rijden! Het lijkt erop dat ik nu ook de cirkel rond maak want ook in mijn eerste GP-seizoen, in 2001, reed ik Yamaha in de 125cc. Natuurlijk ga ik volgend jaar mijn best doen om zo goed mogelijke resultaten neer te zetten.”

Johan Westermark (Team Manager): “Het is een enorme stap vooruit voor JWR Yamaha Racing om in 2019 in 17 ronden van het WK  aan te treden. Ik kan me geen betere rijder wensen om deze uitdaging aan te gaan. Hoewel Kevin dit seizoen met blessures kampte, was het toch duidelijk dat hij nog steeds de snelheid heeft om vooraan de strijden en om te vechten voor top-vijf plaatsen. We kijken ernaar uit hem de middelen te geven waarmee dat mogelijk is.”