X

Alle Nitro Circus motoren gestolen…

Het nieuws verspreid zich als een razend vuurtje op het internet, en néén het is helaas geen fake nieuws. Alle motoren van de Nitro Circus zijn gestolen in Frankrijk!

We beginnen bij het begin. Eind november en op 1 december beëindigt het Nitro Circus hun Europese Tour. Een Europese tournéé, waarbij normaal ook Antwerpen had gehoord maar deze werd gecanceld. Hun twee laatste shows vonden zo plaats in het oude Bercy stadion, dat sinds de renovaties nu door het leven gaat als het Accorhotels Arena. Nitro Circus verpakt alles om opnieuw te verschepen naar Amerika, en vertrekt zelf naar Puerto Rico om daar huizen te gaan herstellen en nieuwe te bouwen. Een belofte die Travis Pastrana samen met zijn crew maakte tijdens zijn deelname aan de MXON.

Terug van dat goed werkt blijkt dat de verzonden container met de motoren leeg is aangekomen in Amerika. Blijkbaar is bij “goedgeluk” ingebroken in de container waar de motoren in zaten en is zijn de andere containers met rust gelaten. Een ongelukkige container inbraak noemt het bedrijf verantwoordelijk voor de verschepingen het. Waar de dieven toevallig bij het openen van de eerste container de jackpot treffen, zoals meteen de lotto winnen bij u eerste deelname. Een mogelijkheid. Eveneens mogelijk is dat iemand met info van de inhoud en de containernummers tussen Parijs en de haven waar ze zouden verscheept worden opzoek ging naar een leuke kerst- en nieuwjaarsbonus.

De kans dat deze motoren worden teruggevonden is klein, aluwel! De gestolen motor van Travis Pastrana is een kersverse protype een DUPON Kevlar RM250 Suzuki, dus als je plots kevlar stukken voor zo’n oude RM250, of gewoon zo’n oudere motor die flink minder weegt dan je verwacht… Laat dan uw grijze massa werken en tip de politie en Nitro Circus met een link van de motor en/of stukken.