X

Standing Construct KTM MXGP gaat voor Dunlop

Het toonaangevende Standing Construct KTM heeft vandaag aangekondigd dat het voor 2019 overstapt op Dunlop Geomax rubber. Dit seizoen kwam het team van Tim Mathys uit op Pirelli.

De drie KTM 450SX-F motoren zullen voortaan kunnen rekenen op het allerbeste materiaal van Dunlop. De keuze van Standing Construct KTM voor het brede Dunlop Geomax gamma onderstreept de ambitie van het team om op het hoogste niveau regelmatige topprestaties te leveren.

Voor 2019 pakte Standing construct KTM uit met een indrukwekkend drietal: de Brit Max Anstie, de Nederlander Glenn Coldenhoff en de Italiaan Ivo Monticelli. Vanuit de KTM fabriek zal het Belgische team ook vanuit technische ondersteuning genieten. Na een eerder aangekondigde ‘switch’ van Pirelli naar Dunlop door Ice One Racing is dit de tweede grote wintertransfer voor het bekende merk met de ‘gele D’.

Standing Construct KTM manager Tim Mathys: “We zijn blij dat we onze overstap op Dunlop kunnen kondigen. Na uitgebreide back-to-back testen waren onze rijders absoluut overtuigd van het potentieel van het Dunlop Geomax-gamma. Deze test overtuigde ons dan ook om een technisch partnerschap op lange termijn aan te gaan. “

Wim Van Achter, Motorsport Manager bij Dunlop Motorcycle Europe: “Standing Construct KTM is het tweede team dat er -na back-to-back tests tussen verschillende bandenfabrikanten- voor kiest over te schakelen op Dunlop Geomax banden voor 2019. Hun beslissing bewijst dus het succes van ons intensieve ontwikkelingsprogramma van de afgelopen jaren. Hierdoor werd Dunlop’s volledige MXGP-assortiment vernieuwd.”