X

Stefan Everts ligt in een kunstmatige coma door malaria

Sporza publiceerde deze voormiddag de melding dat Stefan Everts (46) in een kunstmatige coma ligt. Dit is het gevolg van een infectie met malaria. Andere bronnen hebben Everts’ ziekte ondertussen eveneens bevestigd. 

Tijdens of na de 4 uur van Lubumbashi in Congo vorige maand zou Stefan malaria* hebben opgelopen. Begin deze week werd de tienvoudige wereldkampioen met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Hasselt. Daarna is hij overgebracht naar intensieve zorgen op het ziekenhuis in Leuven. Volgens Sporza zouden de dokters van het UZ in Leuven de ziekte voorlopig niet onder controle krijgen waardoor Stefan op dit moment in een kunstmatige coma gehouden wordt.

De 4 uur van Lubumbashi in Congo was een wedstrijd voor het goede doel waarin Stefan samen met Thierry Klutz de show stal. Om Stefan zo goed mogelijk te omringen vraagt zijn familie de nodige rust. Als er meer nieuws is, zal hierover een persbericht naar buiten komen. De MXMag redactie wenst Stefan een voorspoedig herstel en wenst zijn familie veel sterkte in deze zware periode.

Malaria uitgelegd*

Malaria is een infectieziekte verwekt door een parasiet. De ziekte wordt overgebracht op mensen door malariamuggen. De gevolgen van malaria kunnen in eerste instantie op gewone griep lijken. Het ziektebeeld wordt onder andere gekenmerkt door aanvallen van koorts, hoofd- en spierpijn. Een malaria-aanval kan dodelijk aflopen als de ziekte niet onmiddellijk kan bestreden worden met effectieve geneesmiddelen.

Foto: Redeye/Suzuki