Vijf minuten met Petar Petrov

Vijf minuten met Petar Petrov
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In zijn MX2 periode met Kemea-Yamaha liet Petar Petrov al zien dat hij ook op de 450 goed uit de voeten kan. Toch werd Petrov’s debuutjaar in de MXGP met ’n teleurstelling. Onlangs kondigde de goedlachse Bulgaar zijn plannen voor 2019 aan. Met het nieuwe KTM North Europe Racing gaat hij de Europese MXGP rondes betwisten.

Blessures en kleine tegenslagen zorgden er voor dat de tweevoudige MX2 podium finisher een erg bleek 2018 afwerkte. Door de wetten van vraag en aanbod leek het er lang op dat Petar geen onderdak zou vinden voor het WK MXGP. Gelukkig kwam daar een tijdje terug verandering in!


Petrov kondigde niet alleen zijn overstap naar KTM North Europe Racing aan hij begon ook meteen voor het team te rijden in de Franse strandraces. Tijd voor een gesprek!

Kan je even vertellen hoe de overeenkomst met KTM North Europe Racing tot stand is gekomen?
Petar Petrov: “Nou, ik wilde de strandraces doen en ik deed ze met Honda. Op een van de races hadden we een gesprek en vanaf toen ging het snel. Ik voelde dat we op dezelfde manier dachten en de deal volgde eigenlijk snel.

Het KTM North Europe Racing team is nieuw. Kan je wat vertellen over het team zelf?
Petrov: “Het team is nieuw maar de mensen die er werken hebben veel ervaring. Jeffrey Dewulf is mijn teammaat voor de MXGP en de strandraces. Ze zijn erg gemotiveerd en dat is belangrijk. Het team is in België gevestigd, wat voor mij ook een pluspunt is. We hebben ook enkele zeer goede monteurs met de nodige ervaring. Arnaud Demeester is de teammanager. Zoals je weet heeft hij zes keer Le Touquet gewonnen. Arnaud weet dus zeker waarover hij spreekt en ik denk dat de basis van het team goed is.”

Jouw vorige KTM ervaring dateert van bij Hitachi KTM UK, maar dat duurde niet lang. Wat zijn jouw eerste indrukken?
Petrov: “Klopt, het is alweer enige tijd geleden dat ik op een KTM zit. Ik heb al enkele weken op de motor gereden en ik moet zeggen dat ik de motor en zeker het vermogen erg leuk vind. Ik kijk er echt naar uit om er GP’s mee te rijden.”

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
Petrov: “Eigenlijk wil het niet te veel over verwachtingen hebben. Ik ga gewoon proberen om me te amuseren en ik ga mijn best doen. We zien dan wel waar ons dat brengt. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel bij. Zowel voor de Europese GP’s als de Dutch Masters of Motocross.”

Hoe kijk je terug op 2018?
Petrov: “Het seizoen was heel moeilijk met veel blessures en kleine tegenslagen. Ik had gewoon veel pech en daardoor voelde ik me niet echt op mijn gemak op de motor. Ik heb veel testdagen gemist, ik voelde me niet klaar voor de wedstrijden en het was gewoon heel lastig, het hele seizoen.”

Hoe was het voor het Assomotor Honda-team te rijden? Voor 2019 hebben ze beslist om zich te concentreren op de MX2, wat vind jij daar van?
Petrov: “Het was heel leuk om deel uit te maken van het team. Het zijn heel vriendelijke en aardige mensen. Ze werken hard, maar het was gewoon niet ons jaar. Ik weet niet echt of het een goede of slechte beslissing is om over te stappen naar MX2. Maar je kan er niet om heen dat ze al een goede motorfiets hebben, want Mathys (Boisrame) heeft er de EMX250 titel mee gewonnen. Ik denk dat we het antwoord op jouw vraag zullen kennen wanneer het seizoen begint!”

Je hebt al een paar strandraces achter de rug. Wat vond je daar van?
Petrov: “Strandraces zijn echt heel moeilijk! Je zit drie uur op de motorfiets, het is niet zo eenvoudig, maar het is een goede training. Je moet ook je hersenen een beetje meer gebruiken voor de strategie en zo, maar ik geniet ervan. In Saint Leger werd ik vierde en je leert elke keer bij.”

Heb je al plannen voor jouw voorbereiding op het WK-seizoen?
Petrov: “Voorlopig weten we het nog niet zeker. We willen de Hawkstone Park International en misschien Lacapelle doen, maar er is nog niets besloten.”

Wie wil je bedanken?
Petrov:
“Ik wil iedereen die betrokken is bij KTM North Europe bedanken. De teambaas Daniel en ook Arnaud Demeester voor het vertrouwen en alle mensen om me heen, mijn vriendin Ethel en gewoon iedereen die me helpt.”

Tekst: Andy McKinstry
Foto’s: Antho-Photo, Xavier Leporcher/CFS, shotbyBavo/Honda Pro Racing,

Uw reacties