Bowers en Lebeau winnen de eerste avond in Dortmund

Bowers en Lebeau winnen de eerste avond in Dortmund
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Als leider in de tussenstand lijkt Cole Martinez goede zaken te gaan doen in de ADAC SX Cup 2018-2019. De Suzuki-rijder heeft 19 van de 20 ronden de leiding in handen. De punten worden pas verdeeld bij het vallen van de finishvlag en even daarvoor ging het mis. Martinez komt ten val en ziet Tyler Bowers de eerste overwinning van het weekend pakken. Valentin Teillet wordt tweede voor Martinez die niet gelukkig is met zijn optreden. De SX2-finale werd gedomineerd door Julien Lebeau, de Diga Procross-rijder (foto) won en komt daarmee in de tussenstand naast Tom Koch met nog een wedstrijd te gaan!

SX1
In de finale neemt Teillet de beste start voor Ullirch. De 2-takt rijder neemt even de leiding over maar Teillet zet alles op alles om de leiding terug te pakken. De rijders raken elkaar waardoor ze onderuit gaan. Marteinz neemt de leiding over en halverwege de finale heeft hij bijna tien seconden voorsprong op landgenoot Bowers. Deze heeft een veilig marge op Nick Schmidt maar in de slotfase gebeurd er nog veel! Martinez gaat met nog iets meer dan een ronde te gaan in de fout! De Team Castrol Power-MotoBase rijder valt en ziet Bowers en Teillet passeren. Bowers pakt zijn derde overwinning van het seizoen, in Chemnitz wist de Kawasaki-rijder beide dagen te winnen. Dominique Thury wordt tot vreugde van het publiek vierde voor Charles Lefrancois

SX2
Zonder de leider in de tussenstand, Tom Koch, werd de finale op vrijdagavond verreden. Koch ging zowel tijdens de kwalificatiewedstrijd als de ‘last-change’ onderuit waardoor hij toe moest kijken! Lebeau maakte zijn favorieten rol waar hij won wist de finale zonder heel veel problemen op zijn naam te schrijven. Anthony Bourdon werd achter zijn landgenoot tweede voor de onbekende Diogo Croqa. Het lukte Nolan Cordens helaas niet om zich te plaatsen voor de finale tijdens deze eerste avond in de Westfalenhallen. Morgen de tweede dag en tevens de laatste voor de ADAC SX Cup! De derde dag in Dortmund is niet geldig voor het kampioenschap!

Uitslagen ADAC SX Cup #5; Dortmund, Duitsland:
SX1
1 Tyler Bowers USA Kawasaki
2 Valentin Teillet F KTM
3 Cole Martinez USA Suzuki
4 Dominique Thury D Husqvarna
5 Charles Lefrancois F Suzuki
6 Cedric Souberyas F Suzuki
7 Nick Schmidt USA Suzuki
8 Filip Neugebauer CZ Kawasaki
9 Florent Richier F Honda
10 Dennis Ullrich D KTM
11 Steven Clarke GB Honda
12 Dakota Alix USA KTM

SX2
1 Julien Lebeau F Husqvarna
2 Anthony Bourdon F Husqvarna
3 Diogo Croqa Por Suzuki
4 Thomas Do F Suzuki
5 Lorenzo Camporese I Kawasaki

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #DigaProcross

Uw reacties