Colt Nichols boekt zijn eerste Supercross overwinning

Colt Nichols boekt zijn eerste Supercross overwinning
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste wedstrijd van het seizoen zorgt natuurlijk voor extra spanning en daarbij kwam dit jaar ook nog behoorlijk wat regen! In het Angel Stadium van Anaheim wist Colt Nichols zijn eerste Supercross overwinning te boeken. De Yamaha-rijder werd gevolgd door teamgenoot Dylan Ferrnandis! De derde plaats ging naar Shane Mcelrath die in 2017 en 2018 de eerste wedstrijd van het seizoen wist te winnen. Vorig jaar wist Shane Mcelrath te zegevieren, dit jaar deed de KTM-rijder dat opnieuw. De vierde plaats ging naar RJ Hampshire gevolgd door Adam Cianciarulo.

In de finale lijkt Cianciarulo de leiding te nemen maar hij raakt buiten de baan en moet zich terug naar voren zien te werken. McElrath wint de Holeshot Award maar de KTM-rijder wordt snel gepasseerd door Nichols die de leiding vervolgens niet meer uit handen geeft. Ferrandis volgt als derde maar hij ziet in de eerste ronde Hampshire passeren. De Fransmen komt echter terug en hij wordt tweede voor Mcelrath en Hampshire. Cianciarulo komt heel sterk terug en weet nog als vijfde over de finish te komen.

Uitslag AMA Supercross 250SX WestCoast #1; Anaheim, USA:
1 Colt Nichols USA Yamaha
2 Dylan Ferrandis F Yamaha
3 Shane Mcelrath USA KTM
4 RJ Hampshire USA Honda
5 Adam Cianciarulo USA Kawasaki
6 Garrett Marchbanks USA Kawasaki
7 James Decotis USA Suzuki
8 Jacob Hayes USA Yamaha
9 Chris Blose USA Husqvarna
10 Jess Pettis USA KTM

Tussenstand 250SX WestCoast na 1 van 8 wedstrijden:
1 Colt Nichols USA Yamaha 26
2 Dylan Ferrandis F Yamaha 23
3 Shane Mcelrath USA KTM 21
4 RJ Hampshire USA Honda 19
5 Adam Cianciarulo USA Kawasaki 18
6 Garrett Marchbanks USA Kawasaki 17
7 James Decotis USA Suzuki 16
8 Jacob Hayes USA Yamaha 15
9 Chris Blose USA Husqvarna 14
10 Jess Pettis USA KTM 13

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Onbekend

Uw reacties