Gurp TT: Nathan Watson wint voor Yentel Martens!

Gurp TT: Nathan Watson wint voor Yentel Martens!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een erg sterke wedstrijd moest Yentel Martens  in de slotfase toch de duimen leggen voor Nathan Watson. Milko Potisek die derde werd, heroverde zo zijn leidersplaats op Jefrey Dewulf. Dewulf eindigde vandaag als vierde. Strandrace debutant Jeremy Van Horebeek kwam als zesde over de meet.

Door de waterstand en de opkomende zee geen wedstrijd over de gebruikelijke drie uur maar wel een kortere wedstrijd over 2 uur en 30 minuten. In een sterk deelnemersveld liet Martens er geen gras overgroeien. De Rockstar Energy Husqvarna rijder domineerde namelijk het eerste deel van de wedstrijd en zette de snelste ronde van de dag op zijn naam. Misschien wel tot zijn eigen verbazing aangezien de winnaar van Berck nog wat last ondervond van een val op training. Nathan Watson, zevende na een half uur, baande zich ondertussen knap een weg naar voor.

Yentel Martens kwam sterk voor de dag, alleen Watson was in deze Gurp TT beter.

Diezelfde Watson nam het commando ook over van leider Martens. Maar bij de tweede tankbeurt kwamen “Y-Mart” en de Red Bull-KTM rijder weer in elkaars vaarwater. Yentel verliet de stand in het wiel van Watson maar de Brit had toch nog meer scherpte om de klus af te maken.

Camille Chapeliere lag in het begin tweede achter Martens. Finaal moest de officiële Franse KTM rijder toch de duimen leggen voor Jeffrey Dewulf en een degelijke Jeremy Van Horebeek. De kersverse Honda SR Motoblouz rijder liet zien dat hij zeker de snelste heeft om ook in dit soort werk een hoofdrol op te eisen! Naast de straffe Belgische armada voorin -vier Belgen in de top-7- was ook Raf Belmans weer in goede doen. De MX Topshop Kawasaki rijder zette zijn beste resultaat van het Franse strandrace seizoen neer met een fraaie 33ste plek… Op maar liefst 524 starters.

Eindstand Gurp TT – Grayan-et-l’Hôpital
1. Nathan WATSON #8 – KTM
2. Yentel MARTENS #29 – Husqvarna
3. Milko POTISEK #15 – Yamaha
4. Jeffrey DEWULF #5 – KTM
5. Jeremy VAN HOREBEEK #49 – Honda
6. Camille CHAPELIERE #2 – KTM

7. Daymond Martens #4 – Yamaha
8. Todd KELLETT #40 – Yamaha
9. Maxime SOT #14 – Yamaha
10. Richard FURA #18 – Honda
33. Raf BELMANS #287
73. Steve RAMON #37 Yamaha

Tussenstand na 5 ronden

1.  POTISEK Milko Yamaha 625
2. DEWULF Jeffrey KTM 615
3. WATSON Nathan KTM 585
4. MARTENS Yentel Husqvarna 525
5. SOT Maxime Yamaha 490
6. WATEL Stephane Honda 456
7. CHAPELIERE Camille KTM 455
8. MEPLON Marshall Yamaha 446
9. COLLIGNON Alexis  Honda 455
10. McKEOWN Richard 426
11. MARTENS Daymond Yamaha 412
30. VAN DE SANDE Axel Yamaha 288
34. BELMANS Raf Kawasaki 267
54. RAMON Steve Yamaha 210

 

Foto’s: CFS France Sables 24Mx

 

Uw reacties