Interview zijspantoppers Veldman/Janssens

Interview zijspantoppers Veldman/Janssens
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen zaterdagavond was er de teampresentatie van zijspancross-team Veldman/Janssens. Sponsoren, genodigden, supporters en enkele pers-vertegenwoordigers waren op deze avond aanwezig. Ondergetekende voelde de heren aan de tand over hun samenwerking en uiteraard over het komende seizoen!

Belangrijk nieuws was er op het technisch front. Voor 2019 wordt namelijk gewisseld van motorblok. Team Veldman kon daarnaast de komst van de zeer ervaren mechanieker Paul Bleij aankondigen. Vertrekkend monteur die jarenlang het team bij stond werd ook in de bloemetjes gezet. Toch was het meest bijzondere moment van de avond wel het moment waarop de beide heren de bokalen kregen uitgereikt van de GP overwinning van Bessenbach 2018! Een GP overwinning die achteraf door diskwalificatie van eerder uitgeroepen winnaar Willemsen/Bax de eerste Grand Prix zege werd voor team Veldman.

Alsnog de GP Bokalen!

In eerste instantie was dus team Willemsen/Bax de overwinnaar in Bessenbach. Echter maanden nadien gaf de FIM duidelijkheid dat team Willemsen zou worden gediskwalificeerd door oneigenlijk gebruik van benzine die reglementair niet voldeed. Na diskwalifictie van team Willemsen schoven Veldman/Janssens hierdoor van de tweede naar de eerste plek tijdens deze GP. Bessenbach was daarmee de eerste GP overwinning voor de nummer #5 van het afgelopen WK zijspancross, echter had men de bokalen die bij deze mijlpaal horen niet in handen. Tot grote verbazing echter werden deze op de presentatie-avond uitgereikt aan de zichtbaar trotse Veldman en Janssens.

Zijspancross-supporter Rene Linker, al sinds jaar en dag een bijzonder karakter binnen de sport, heeft een goede band met team Willemsen en hij had het zodoende voor elkaar gekregen om de bekers behorende tot de eerste plek van Bessenbach 2018 in handen te krijgen. Ere wie ere toekomt dacht men bij dus schijnbaar ook bij Team Willemsen. Dat is juist voor de zijspancross zeer kenmerkend te noemen. Zo had Linker de bokalen dus bij zich en na het interview met de beide heren werd het woord dan ook aan hem gegeven. De zichtbaar beduusde Veldman en Janssens mochten zo de bekers van hun allereerste Grand Prix overwinning in handen nemen.

De avond werd verder omlijst door een goed verzorgde BBQ en later op de avond muziek en gezelligheid. Het interview, de uitreiking van de bokalen van Bessenbach, het dankwoord voor Chris en wat sfeerbeelden kunt uw in onderstaande video, gemaakt door Sidecarcrossmovies Luc Vanderaa, bekijken.

Foto: Chris Blokhuys/Blocky pics
Video: Luc Vanderaa
Tekst: Emil Bilars

Uw reacties