Kapotte zuiger levert Wesley Pittens straf op

Kapotte zuiger levert Wesley Pittens straf op
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Door een kapotte zuiger heeft Wesley Pittens tijdens de eerste etappe al een tijdstraf opgelopen. De Yamaha-rijder hoorde na drie kilometer al een rammeltje in het blok waardoor hij deze etappe moest proberen uit te rijden. Dat wist de Brabander te doen maar na overleg met het Team Yamaha Nederland werd besloten het blok te vervangen hetgeen wat Pittens een straf oplevert van 15 minunten! De Yamaha WR450F wordt nu geprepareerd voor de tweede etappe van Pisco naar San Juan de Marcona. Deze rit heeft een special stage over 342 kilometer!

‘’Uiteraard is de straftijd van 15 minuten balen maar ik heb dit in goed overleg met het team gedaan. We moeten de aangerichte schade van de zuiger serieus nemen en daardoor is besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en een nieuw blok te steken. We zitten nog in de wedstrijd en morgen gaan we er weer voor.’’ aldus Pittens.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Facebook

Uw reacties