Officieel: Bas Vaessen bij Hitachi KTM fuelled by Milwaukee

Officieel: Bas Vaessen bij Hitachi KTM fuelled by Milwaukee
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Eigenlijk kwam de video van Bas Vaessen net iets te vroeg deze week. Inmiddels is echter ook het persbericht de wereld ingestuurd ter bevestiging. Bas Vaessen komt naast Conrad Mewse in het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee team.

Zowel Vaessen als Mewse combineren het WK MX2 met het Maxxis British MX2. De Ier Graeme Irwin, Brits kampioen in 2017, start opnieuw in de MXGP en het Maxxis MX1 motorcrosskampioenschap. Het voorbije seizoen kampte Irwin met heel wat blessures.

Teambaas Roger Magee: “We waren erg blij dat we Conrad in Imola opnieuw konden vastleggen. Daarna won hij zijn eerste Britse titel. We hebben Bas al een paar jaar gevolgd en vonden het de juiste tijd om hem in de KTM-familie te brengen. Bas heeft zich al goed aangepast aan de KTM en reist volgende week samen met Conrad naar RedSand voor pre-season testen met WP Suspension.”

Beide rijders zullen de krachtige KTM 250 SX-F met semi-fabrieksmotoren gebruiken. “Conrad en Bas hebben enorm veel potentieel. We kijken er naar uit hoe ze elkaar naar een hoger niveau te tillen,” zei Magee nog. “We weten dat Graeme de snelheid heeft om te winnen. We moeten gewoon de pech vermijden die hem in 2018 parten speelde. Maar we zijn ervan overtuigd dat Graeme dit jaar veel sterker voor de dag komen in het Brits kampioenschap en in de MXGP’s.” Het KTM UK team heeft voortaan twee titelsponsors, Hitachi graafmachines en Milwaukee Power Tools, vandaar de nieuwe naam. Op 17 februari beginnen Vaessen, Mewse en Irwin aan hun seizoen in Hawkstone Park.

Uw reacties