X

CreyMert Racing begint aan het seizoen in Hawkstone

Al vele jaren staat de internationale wedstrijd op het circuit van Hawkstone Park op de kalender van GP teams en rijders. Het Belgische CreyMert Racing kwam met beide rijders in actie als voorbereiding op het naderende seizoen. Kevin Horgmo (14-11) werd dertiende, zijn landgenoot Hakon Osterhagen werd achttiende (34-11) in het dagklassement.

Wedstrijden:
De spanning bij Hakon was licht voelbaar, hij ging na een intensieve voorbereiding zijn wedstrijddebuut maken op de SX125. De starts verliepen goed voor de talentvolle Noor maar hij maakte in zijn gedrevenheid nog wat foutjes met valpartijen als gevolg. De eerste manche begint hij als zesde aan de wedstrijd maar door twee schuivers komt hij niet verder dan een 34e plaats. De tweede manche komt hij als zevende uit de eerste ronde waarna hij een foutje maakte. Vanaf de 18e plek weet de scholier zich in de tweede helft van de wedstrijd nog terug te knokken naar de elfde plaats.
Ook voor Kevin verloopt de eerste manche moeizaam en hij komt na een redelijke start en een behoorlijke valpartij als veertiende over de finish. Later op de middag verloopt de wedstrijd beter. De eerste helft van de wedstrijd over tien ronden blijft de FXR-geklede crosser op de dertiende plaats hangen. Vervolgens weet hij het tempo te verhogen waardoor hij nog twee rijders weet te achterhalen en als elfde over de finish komt.
Door zijn optreden tijdens de wedstrijden krijgt Kevin een uitnodiging om ook in de Superfinale in actie te komen. Daar moet hij het opnemen tegen de beste MX1-rijders waar hij lang zijn mannetje staat. De tien is nog in het vizier maar door een valpartij moet de Airoh-gesteunde crosser genoegen nemen met de 23e plaats.

Volgende keer:
Op 16-17 maart begint de KNMV Dutch Masters of Motocross op het circuit van Axel. Een week later is de eerste EMX250 voor Kevin op het circuit van Matterly Basin.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: CreyMert Racing