X

Davy Pootjes bouwt verder in Hawkstone Park

Davy Pootjes van het DigaProcross team is in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park in de top tien geeindigd. De crosser uit Ammerzoden had het niet makkelijk omdat hij op zijn trainingsmotor moest rijden. Toch wist hij in beide manches als achtste over de finish te komen en deed hiermee opnieuw veel wedstrijdritme op.

In de eerste manche werd de wedstrijd in het midden afgevlagd vanwege een ernstig ongeval waardoor er een herstart aan te pas moest komen. Na de herstart had Davy al snel een goed gevoel op de baan maar kwam snelheid tekort met de motor. Op een vijfde plaats ging hij de laatste ronde in maar door een kleine valpartij verloor hij hierdoor nog drie plaatsen en kwam als achtste over de finish.

In de tweede manche kende Davy een soortgelijke wedstrijd. ‘’Ik had een heel goed gevoel op de baan. Als het goed is dan was dit het laatste weekend op mijn trainingsmotor. Het was moeilijk om het gevecht aan te gaan met de rijders met de fabrieksblokken. Ondanks alles ben ik in beide manches achtste geworden, in een veld vol met Grand Prix-rijders. Ik ga met een fit gevoel naar Argentinie, nu alleen nog een sterkere motor,’’ vertelt Davy.

In het weekend van 2 en 3 maart wordt de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap verreden op het circuit van Neuquen in Argentinie.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Onbekend