X

De Nederlandse MX2-rijders blikken terug op Ottobiano

Gisteren werd onder winterse omstandigheden de tweede wedstrijd van het Internationale Italiaanse Kampioenschap verreden. Davy Pootjes, Marcel Conijn, Raivo Dankers, Roan van de Moosdijk en Rick Elzinga blikken terug op deze wedstrijd in Ottobiano.

Pootjes maakte de overstap naar de Husqvarna en is goed te spreken over de eerste wedstrijd van het seizoen. De eerste manche werd hij achtste, de tweede wedstrijd van de dag kwam hij helaas niet aan de finish. ‘’Mijn snelheid en het rijden waren goed. Wel was het moeilijk om in te halen omdat er weinig ideale lijnen lagen door de modder,’’ vertelt Davy Pootjes.

In de kwalificatie ging Dankers even onderuit en daarbij bezeerde hij zijn schouder. Met een 21e tijd bleef hij nipt buiten de kwalificatie. Hopelijk valt de blessure mee en kan hij volgende week in Mantova gewoon in actie komen. Deze week blijft de Brabander in Italie om de vering verder te testen met Solva.

‘’Ondanks de slechte startpositie kwam ik best goed uit de start en kon als negentiende aan de wedstrijd beginnen. Ik kon echter niet in mijn ritme komen en dit had tot gevolg dat ik een aantal keren ten val kwam. Hierdoor kwam ik niet verder dan een 32ste plaats en kwalificeerde ik mij niet voor de superfinale,’’ vertelt Marcel.

‘’Ik pakte een goede start en reed in de beginfase met de kopgroep mee op een zesde plaats. Echter daarna kwam ik redelijk hard ten val na een schans omdat ik mijn evenwicht verloor in een diep spoor. Na de valpartij kon ik niet meer in mijn ritme komen waardoor ik niet verder kwam dan een elfde plaats,’’ vertelde Roan over de eerste manche. In de Superfinale werd hij keurig dertiende!

De wedstrijd van Elzinga verliep niet vlekkeloos en dat maakte zijn optreden nog knapper. Met een 17e en 20e plaats kan de Yamaha-rijder heel tevreden zijn. De eerste manche was de start niet geweldig en werd hij direct besmeurd door zijn voorgangers. Als een echte Oranje leeuw vocht de crosser uit Zenderen zich terug en hij kwam als 17e over de finish. In de superfinale moest hij het opnemen tegen MX1-rijders en ook daar moest hij in de achtervolging. In de eerste ronde ging een collega onderuit waardoor de voormalige Nederlands Kampioen stil kwam te staan. Daarna vocht hij zich terug naar de 20e plek.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Hutten Metaal Yamaha Racing