FOTO: KTM Diga Junior Racing teampresentatie!

FOTO: KTM Diga Junior Racing teampresentatie!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zou de Enduropale Junior zege van Mathéo Miot daags voordien het laatste zetje hebben gegeven? De KTM Diga Junior Racing teampresentatie verliep in ieder geval in een opperbeste stemming! Presentator Leon Van Gestel stelde rijders, teamleden en sponsors voor in de kraaknette werkplaats in Balen.

Het opzet van de teampresentatie was niet alleen om alle plannen voor het nieuwe seizoen uit de doeken te doeken maar ook om de krachten achter de schermen (medewerkers en sponsors) te bedanken voor hun inzet.

Typisch voor het team, of noem het gerust project, van Dirk en Arlette Saelen is de unieke combinatie van professionalisme en gemoedelijkheid. Ook gisteren mocht er al eens gelachen werden. Met Mathéo Miot en zijn nieuwe teammaat Emil Weckman in de EMX250 hebben ze echter twee veelbelovende talenten in de felbevochten wachtkamer van de MX2. Weckman mag gerust een viertakt specialist genoemd worden en heeft o.a. twee EMX150 titels in zijn bagage.

Weckman’s landgenoot Emil Jönrup ging vorige week aan het mes  om een zware schouderkwetsuur te ‘fixen’. Een zure appel, alle hopen alle betrokkenen op een spoedig herstel zodat de Fin zich in de tweede helft van het seizoen nog kan tonen. Hierdoor ligt de focus in de EMX125 in eerste instantie op Kay Karssemakers. Wat de Nederlandse klasbak tijdens zijn 125cc debuut in Assen liet zien, laat dan weer veel goed verhopen!

Last but not least stelde KTM Diga Junior Racing nog een nieuwe aanwinst voor. De Australische Tahlia O’Hare zal immers naast Avrie Berry, vorig jaar 12de in het WK, uitkomen in de WMX. Wat Tahlia, ‘TJ ‘voor de vrienden, in Europa kan laten zien is voorlopg afwachten. De 17-jarige Aussie schreef vorig jaar wel de New South Wales titel in haar thuisstaat op haar naam. Voor 2019 wil ze letterlijk en figuurlijk haar grenzen leggen en bijleren!

Foto’s: Eric Laurijssen

 

 

Uw reacties