Kampioenschapsfinale in mineur voor Jeffrey Dewulf

Kampioenschapsfinale in mineur voor Jeffrey Dewulf
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Voor het weekend had Jeffrey Dewulf (KTM North Europe Racing) nog uitzicht op de titel in het 24MX Championnat de France des sables. Het verschil met leider Milko Potisek bedroeg immers amper 10 punten. Een dramatische Le Touquet deed “JD” echter de das om.

Uiteindelijk pakte noch Dewulf, noch Potisek de titel. Want in extremis snelde Nathan Watson, de strandkoning van deze winter beide kemphanen nog voorbij in het kampioenschap!

“Ik ging goed van start. In de tweede ronde zat ik vierde en ik had de leiders in het vizier. Daarmee lagen we dus gewoon perfect op schema.  Op het einde van tweede ronde kwam ik vast te zitten in de file. Ik kon geen kant op en het is altijd uitkijken wat je doet om geen tijdstraf of uitsluiting te riskeren.  Andere rijders zochten een uitgang langs het parcours en staken zo een groot stuk af,” legt Jeffrey uit.

Dewulf werd zwaar terug geslagen maar bleef knokken. Na de 11de ronde lag hij in 14de stelling. Door zijn sterke conditie en ervaring lagen er aan het slot van de wedstrijd echter nog kansen om een degelijke eindnotering uit de brand te slepen. En om alsnog de titel te verzilveren. Het mocht echter niet zijn. “In de derde laatste ronde viel er een gedubbelde rijder voor mij, net terwijl ik afzet van een jump. Ik ging hierdoor los overkop en bezeerde mijn pols. Normaal gesproken heb ik niets gebroken maar ik zal hierover spoedig meer weten,” aldus de West-Vlaamse strandracespecialist. Lees hier de laatste update over Jeffrey’s pols.

In de eindafrekening werd Jeffrey Dewulf wel de beste Belg op een derde plaats. Daymond Martens eindigde zes, Yentel Martens sloot af als 8ste.

Foto: Dylan Botte

Uw reacties