Mikkola-Silkolene Racing teamvoorstelling

Mikkola-Silkolene Racing teamvoorstelling
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het West-Vlaamse motorcrossteam van Mikkola heeft voor 2019 duidelijk voor een andere weg gekozen. Onder leiding van de familie Declercq-Bonnet werden vorig jaar maar liefst drie nationale titels gepakt met Mark Boot, Jochem Walckiers en Matteo Puffet.

Nadat de rijders de beide organisaties van het team vorig seizoen in Lommel en Axel massaal lieten links liggen, staat er voor het eerst in 24 jaar geen Mikkola-organisatie gepland in 2019.

Voor het nieuwe seizoen werd een beperktere groep voorgesteld met de bedoeling intensiever te kunnen samenwerken met de rijders.  Het BMB-team verlegt tevens de activiteiten voor het nieuwe seizoen want naast het Belgische kampioenschap en enkele Dutch masters worden de pijlen vooral ook gericht op het Franse Haut France-kampioenschap in Noord-Frankrijk. Op het circuit van Axel werd een fotosessie georganiseerd waarbij sponsor Silkolene opnieuw de nodige smeerstoffen leverde al zorgde het noodweer voor een middag zonder motor.

Bij de Inters komen maar liefst drie rijders aan de bak met titelverdediger Mark Boot en Kristof Van Vaerenbergh die zijn interdebuut maakt in het nieuwe seizoen in de 250 cc klasse. In de 500 cc klasse blijft Nationaal kampioen Jochem Walckiers het vertrouwen genieten. Ook hij klimt naar de interklasse op zijn moto 2000-KTM.

Bij de Nationalen wordt Alain Voermans in stelling gebracht. De Duitstalige KTM-rijder behoort bijna tot het meubilair van het team en pakte vorig jaar een onverhoopte vierde plaats in het BK. Dat mag ook gezegd worden over Donny Schmidt die bij de Nnationalen 500 cc uitkomt terwijl de overige rijders in de jeugdklassen terug te vinden zijn.

De 125 cc-klasse staat hoog op de verlanglijst met Dailey Van De Ketterij en Colin De Poortere terwijl nieuwkomer Wouter Dormont het grote vraagteken wordt bij zijn debuut in het BK. Dormont komt daarbij ook nog terug uit een zware schouderblessure waardoor het begin van het seizoen wellicht te vroeg zal komen voor de Oost-Vlaming. Tor slot blijft ook 85 cc Bryan Maes op zijn Husky present en liet hij reeds in Goes zien dat hij ferme stappen voorwaarts zette tijdens de winter. De Mikkola-motoren zullen voor het eerst op gang getrapt worden in Lommel voor de eerste BK-proef.

Hier vind je de volledige kalender van de Mikkola-Silkolene Racing piloten.

Foto’s: RS Design

Uw reacties