Nieuwe teams in het Grand Prix paddock

Nieuwe teams in het Grand Prix paddock
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ieder jaar maken er weer nieuwe team hun opwachting in het FIM Wereldkampioenschap MXGP-MX2. Ook dit jaar zien wij nieuwkomers en aangezien dat dit weekend het Wereldkampioenschap begint zetten wij de nieuwkomers op een rij.

Met ons oranje hart beginnen wij natuurlijk met Hutten Metaal Yamaha Racing dat al twee jaar actief is. Vorig jaar maakte het team uit Hardenberg een grote stap door Sven van der Mierden aan te trekken. In 2019 gaat het team een stapje verder met twee rijders in de MXGP-klasse. Van der Mierden blijft en Micha Boy de Waal wordt zijn teamgenoot, het duo zal de Europese Grand Prix in actie komen, Met Raivo Dankers is het team ook actief in de EMX250 en wij verwachten dat Dankers dit jaar zijn GP-debuut zal maken.

Na een seizoen met KMP Honda Racing zal Nathan Renkens met zijn eigen team actief zijn in de MXGP. De Waal zal met steun van KTM Belgium actief zijn in het WK en de ADAC MX Masters. Voor de Duitse serie krijgt Renkens steun van Raths Motorsport. De Belg Julian Van der Auwera zal voor NR83 uitkomen in het EMX125.

Nadat er voor Shaun Simpson geen plek meer was bij WILVO Yamaha werd er even voor zijn GP-carriere gevreesd. Gelukkig kwam er een oplossing dankzij het RFX KTM Team. Het team onderleiding van Dickie Dye gaat bestaan uit vijf rijders met Simpson als vaandeldrager. Verder heeft het Britse team met Joel Rizzi ook een top rijders in het EMX125. De overige rijders richten zich dit seizoen op de competies in eigen land.

Het JWR Yamaha Racing Team is ook nieuw en maakt de overstap nadat ze jaren in het Zweeds Kampioenschap actief zijn geweest. JWR komt met drie rijders uit in het FIM Wereldkampioenschap MXGP; Kevin Strijbos, Anton Gole en Vsevolod Brylyakov. De Zweed Tim Edberg gaat het EMX250 rijden, het team weet zich gesteund door Yamaha Motor Europe en 24MX!

Op het laatste moment werd het Franse Team SR Honda aan kampioenschap toegevoegd, dit alles met steun van Honda France! Heel lang leek er voor Jeremy Van Horebeek geen plek in het GP paddock maar op het laatste moment heeft de 29-jarige crosser top een plekje gevonden. De samenwerking tussen SR Honda en ‘The Jerre’ was in eerste instantie alleen voor de Franse strandraces maar ze gaan nu dus ook de wereld over! Maxime Desprey komt, na twee seizoenen met Gebben Racing, ook voor het team in actie maar hij zal zich voornamelijk richten op het Franse Elite Kampioenschap.

Het North Europe Racing KTM maakt met twee rijders hun opwachting in de Grand Prix. Jeffrey Dewulf en Petar Petrov gaan voor dit nieuwe team uitkomen in de MXGP. De Bulgaar is al vanaf zijn vijftiende jaar actief in het WK. Dewulf hikt al jaren tegen het hoogste niveau aan, hopelijk kan hij dit jaar een grote stap vooruit zetten. Met Jeremy Hauquier hoopt Daniel Lokker ook in de MX2-klasse actief te zijn.

De planning van GBO Motorsport KTM was om het EMX250 te gaan rijden met Simone Furlotti. Toen promotor Youthstream veel te laat besloot ook een leeftijdslimiet voor het EMX250 in te stellen moest er worden geschakeld door Matteo Bonini. De voormalige GP-rijder heeft het budget gevonden om met Furlotti alle Europese GP’s te rijden in de MXGP-klasse.

De samenwerking tussen Morgan Lesiardo en het Marchetti KTM Team verliep helaas moeizaam en voor het einde van het seizoen werd de samenwerking beeindigd. De Italiaan werd de tijdens de wedstrijden in Assen en Imola gesteund door KTM Racestore MX2 Max Bart. De EMX250 kampioen van 2017 zal tijdens de Europese Grand Prix in actie komen en kan hopelijk alsnog een doorbraak maken.

Vorig jaar was Bogomir Gajser als trainer actief met Maks Mausser. In 2019 gaat de samenwerking verder, Mausser gaat voor het GT243 Honda Team uitkomen in het FIM Wereldkampioenschap MX2! De Sloveen komt over van het EMX125 zonder daat grote dingen te hebben laten zien. Het is dus een grote stap voor Mausser maar wie niet waagt…..

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Hutten Metaal Yamaha Racing

Uw reacties