X

Olsen en Beaton vertellen over hun Hawkstone Park

Thomas Kjer Olsen en Jed Beaton van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zijn aan het seizoen begonnen. De internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park zorgde ervoor dat beide rijders veel ritme op konden doen in de aanloop op de eerste Grand Prix in Argentinie.

Na maanden van voorbereiding begon Thomas Kjer Olsen met een vijfde plaats in het dagklassement aan zijn seizoen. In de manches werd hij vijfde en zevende maar gooide er in de superfinale nog een schepje bovenop door op een indrukwekkende vierde plaats over de finish te komen waarvan hij de hoogst geklasseerde MX2-rijder was.

Jed Beaton maakte in Hawkstone Park zijn debuut op de Husqvarna. In de zeer competitieve MX2 klasse wist hij twaalfde te worden. In de aankomende week zal de Australier naar Frankrijk reizen om daar volgend weekend deel te nemen aan de internationale wedstrijd in Lacapelle Marival.

Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’Het was een lange winter waarin we veel hebben getraind en daardoor voelde het goed om eindelijk een wedstrijd te rijden. Mijn snelheid is goed op dit moment en dit is zeer positief voor het wereldkampioenschap dat steeds dichterbij komt. Ik heb hier twee goede manches kunnen rijden en ik ben vijfde geworden in het dagklassement. In de superfinale heb ik een hoog tempo ingezet en wist ik vierde te worden waarmee ik de best geklasseerde MX2-rijder was. Ik voel dat ik ben waar ik moet zijn en ik zal hard blijven werken om in Argentinie 100 procent klaar te zijn.

Commentaar Jed Beaton: ‘’Dit was mijn eerste wedstrijd na acht maanden en het voelde goed om weer achter het starthek te staan. Ik heb een aantal goede momenten gehad maar ik heb meer tijd nodig om te laten zien waartoe ik in staat ben. Ik heb een paar kleine foutjes gemaakt en in de eerste manche ben ik ook nog gevallen. Gedurende de dag kon ik wel mijn tempo blijven handhaven. Het seizoen is net begonnen en ik heb een goed gevoel op de motor. We bouwen vanaf hier verder en ik kijk uit naar de wedstrijden die gaan komen.’’

Kay de Wolf reed in Hawkstone Park zijn allereerste wedstrijd in de 125cc klasse en wist deze winnend af te sluiten. In de eerste manche kwam hij na een redelijke start al snel aan op een tweede plaats maar door een kleine valpartij verloor hij kostbare tijd. De Wolf sprong snel terug op zijn Husqvarna en begon te jagen op de kopman. Met nog drie ronden te gaan sloeg hij toe en wist de manche winnend af te sluiten. In de tweede manche vertrok hij als leider aan de wedstrijd en dit maakte het een stuk makkelijker. De crosser uit Eersel werkte een gecontroleerde manche af en kwam als winnaar over de finish.

Volgend weekend zal Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing van start gaan in de internationale wedstrijd in Lacapelle Marival.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna