Teamvoorstelling MX Friends, Vorselaar

Teamvoorstelling MX Friends, Vorselaar
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vrienden op en naast de baan. Zo zou je MX Friends, de vriendengroep rond ex-amateurtopper David Cools kunnen noemen. Geboren en getogen in Vorselaar stelde het team zich ook in die Kempense gemeente voor én hier op MXMag uiteraard!

MX Friends is ontstaan vanuit een vriendengroep (hevige supporters) van de op pensioen zijnde oud-motorcrosskampioen David Cools. David Cools en Herman Verelst (van dakwerken Verelst uit Vorselaar) zijn de drijvende krachten achter dit opzet.

De visie/missie van deze groep actieve/passieve sportievelingen is om de motorcross sport op een positieve manier te promoten met vriendschap als prioritaire bouwsteen!

Herman Verelst (Nieuw C VLM)
Herman één van de drijvende krachten zal uitkomen bij de Nieuwelingen C in de VLM federatie, doel is vooral zich amuseren.

Arsene Blyau (Oldtimers twinshocks)
Werd zacht gevraagd door moeder de vrouw om helm aan de haak te hangen maar het bloed kruip waar het niet gaan kan. Hij zal als ouderdomsdeken uitkomen bij de oldtimers twinshocks

Kieron Mols (Nieuw MX2 VLM)
Kieron kende in vorig seizoen een moeilijke start maar wist zich toch enkele keren in de kijker te rijden. Voor het komende seizoen moet een podium plaats in kampioenschap zeker haalbaar zijn.

Michiel Van Rooy (Nieuw A VLM)
Nieuwe aanwinst die werd aangetrokken voor zijn look, ook de vrouwelijk leden hebben iets te vertellen he. Uiteraard heeft hij ook zijn doelen en moeten podiumplaatsen zeker ook voor hem haalbaar zijn.

Paul Van De Borre (Experten VMCF)
Zal de teamkleuren wederom verdedigen in de VMCF federatie. Als Paul zijn constante prestaties van het bed naar het parcours zou krijgen is hij een kampioenskandidaat.


Bram Valckx (Inters A 500 VLM)

Na een seizoen van kommer en kwel met nog een vleugje extra misserie is Bram reeds effe gestart aan de voorbereiding voor komend seizoen en aan inspanningen daar geen probleem. Afwachtend voor de seizoenstart hebben we toch samen bekeken en moet hij in de loop van het seizoen richting top 5 kunnen groeien.

Gianni Joliens (Juniors 250 VLM)
Afgelopen seizoen was geen enorm succes maar Giani heeft de draad van het trainingswerk opgepakt en ook hij zou zekers richting het podium moeten kunnen rijden.

Boyd Balder (Juniors 500 VLM)
Vorig seizoen reeds op het kampioenpodium bij de juniors MX2, de overstap gemaakt naar de MX1 klasse moet hij meestrijden om die fel begeerde kampioenstitel.

Hoewel David Cools zelf de helm aan de haak heeft gehangen, blijft de energieke coach bezeten door de MX-microbe. Mr. Coolspeed is dan ook de drijvende kracht achter dit team. Wie David kent, weet dat hij zich steeds 100% inzet voor wat hij ook onderneemt. Gedreven jawel, en dat is ook typisch voor deze groep, er mag ook al eens gelachen worden. Als een uitnodiging begint met “In de beste gemeente van het land, met de beste burgemeester, dan weet je dat qua sfeer snor zit. “To have fun you need some friends,” dat is zowat de leuze achter MX Friends,” legt David uit. “Onze naam spreek dan ook voor zich. We zijn bovenal een groep vrienden die het nodige plezier maken en we delen de passie voor motorcross. Iedereen beleeft zijn sport anders en heeft andere doel maar de fun in wat we doen staat voorop.”


“Onze tweede slogan, die is eigenlijk verbonden met de David Cools MX school is ‘Train hard get lucky’. Zonder de nodige inspanningen zal het gestelde doel niet gehaald worden. En is het jou ook al opgevallen dat het steeds dezelfde toppers zijn die net dat tikje geluk hebben? Of is dat dan toch geen geluk maar het resultaat van hun voorbereiding en training,” zegt Cools met een knipoog.

Wat brengt de toekomst

Hoe kijkt MX Friends naar de toekomst? “Daar hebben we inderdaad ook al over nagedacht,” vertelt spreekbuis Bart Valckx. “Een beetje verder bouwend op de quotes in de vorige alinea is onze grote uitdaging om op langere termijn deze twee verenigingen, MX Friends en David Cools MX school te laten samenvloeien. Op die manier zouden we de jonge talenten die worden begeleid in de MX school met de nodige materialen te ondersteunen. Zonder onze sponsors zou dit natuurlijk niet mogelijk zijn, wij richten dan ook een enorm welgemeende “dank u” naar hen. Tot op of rond één van de circuits!”

MX Friends dankt:

  • Dakwerken Verelst Vorselaar
  • Cardijn Vorselaar
  • 3Bouw Olen
  • Tervia’s Westmeerbeek
  • Keldermans Leopoldsburg
  • Mens Herentals
  • Geka Style

Uw reacties