Aubin verrast, Coldenhoff vierde in Castelnau de Levis!

Aubin verrast, Coldenhoff vierde in Castelnau de Levis!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Hij staat vaak op het podium maar een veelwinnaar is Nicolas Aubin (OB1 Motorsports Suzuki) allerminst. Vandaag was het tijdens de openingswedstrijd van de Franse 24MX Tour echter raak voor de Suzuki-rijder! Glenn Coldenhoff die na de afgelasting van Axel uitweek naar Frankrijk scoorde hij zo na een eindpodium.

Operatie “wedstrijdritme” werd ondanks de regenbuien in Castelnau de Levis een groot succes voor ‘The Hoff’. In de eerste manche eindigde hij na een constante reeks tweede na snelstarter Aubin. Aranda en Potisek werden derde en vierde.


Jordi Tixier (VHR KTM) was in de eerste manche gevallen in de start maar de ex-MX2 wereldkampioen nam revanche in de herneming. Hij nam snel de leiding over van Aubin en keek nooit meer om. In de allerlaatste bocht moest Aubin de tweede plaats nog overlaten aan Aranda. Voor Aubin was de buit echter binnen, zijn eerste zege in de Elite sinds Plomion in 2015!

De zege van Tixier gaf ‘m meteen de overhand over Coldenhoff die in de eindstand evenveel punten had, maar in de tweede reeks genoegen moest nemen met de vierde plek. Glenn had een mindere start- net in de top-10- in de tweede manche maar merkgenoot Tixier was duidelijk de snelste rijder van de dag.

 

Eerste manche MX1
1. Nicolas Aubin, 2. Glenn Coldenhoff, 3. Greg Aranda, 4. Milko Potisek, 5. Maxime Desprey, 6. Jordi Tixier, 7. Jimmy Clochet, 8. Dan Houzet, 9. Remy Annelot, 10. Nicolas Dercourt… 34. Daymond Martens

Tweede manche MX1
1. Jordi Tixier, 2. Greg Aranda, 3. Nicolas Aubin, 4. Glenn Coldenhoff,  5. Maxime Desprey, 6. Jimmy Clochet, 7. Remy Annelot, 8. Milko Potisek, 9. Nicolas Dercourt, 10. Maxime Charlier… 35. Daymond Martens

LEES MEER  Coldenhoff en Bogers beide in de top vijf!

Eindstand Elite MX1 Castelnau de Levis
1. Nicolas Aubin 45, 2. Greg Aranda 42, 3.  Jordi Tixier 40, 4. Glenn Coldenhoff 40,  5. Maxime Desprey 32, 6.Milko Potisek 31, 7. Jimmy Clochet 29, 8. Remy Annelot 26, 9. Nicolas Dercourt 23, 10. Julien Roussaly 20 … 35. Daymond Martens

Foto’s: Mediacross

 

Uw reacties

Ook te lezen