Cameron Durow op het podium in Mill

Cameron Durow op het podium in Mill
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op het Circuitpark De Kuilen in Mill is Cameron Durow heel goed aan het KNMV Open Nederlands Kampioenschap begonnen. De Zuid-Afrikaan wist beide manches als tweede over de finish te komen. Daarmee werd de GPR-rijder ook tweede in het dagklassement! Rob van de Veerdonk had zeker wel de snelheid maar hij kende pech. In de eerste manche kwam hij ten val en moest hij tevreden zijn met de 19e plaats. Later op de middag kwam hij door motorpech niet aan de finish. Rene de Jong kwam in actie op het circuit van Matterley Basin, daar werd hij 25e en 30e tijdens de manches. Jamie Carpenter kwam ook in actie tijdens de Grand Prix van Engeland maar hij wist zich helaas niet te kwalificeren voor de EMX250 wedstrijden.

ONK125:
In de training liet het GPR-duo zich direct vooraan zien want Rob en Cameron wisten zich respectievelijk als derde en vierde te plaatsen voor de wedstrijden. De start van de eerste manche was geweldig want de Laurense Motors-Husqvarna’s gingen schouder aan schouder de eerste bocht in. Cameron nam de leiding gevolgd door zijn teamgenoot! In de tweede ronden ging Rob op de ‘waves’ onderuit waardoor hij heel veel plaatsen verloor. Gelukkig kon hij verder en wist de crosser uit Lith nog als negentiende over de finish te komen. Cameron weet de leiding lang vast te houden maar verliest deze door een foutje. Vervolgens komt ook Camden McMellan voorbij maar deze kan even later terug gepakt worden. Verbruggen wint de manche voor Cameron die door een zeer tevreden team wordt opgewacht aan de finish.
De tweede manche is de start iets minder maar Cameron weet zich snel in de kopgroep te melden. De wedstrijd van Rob is helaas snel voorbij, hij moet in de eerste ronde de wedstrijd verlaten met machinepech. Cameron komt als zevende uit de eerste ronde maar hij heeft geen haast. De 16-jarige crosser bouwt zijn wedstrijd heel goed op en hij werkt zich naar een knappe tweede plaats op! Door beide manches als tweede over de finish te komen wordt hij ook tweede in het dagklassement!

Volgende wedstrijd:
Komend weekend begint het Europees Kampioenschap 125cc in Valkenswaard. Voor deze wedstrijd in het Brabantse zand hebben zich ruim 100 rijders aangemeld dus het zal een zwaar weekend worden voor de GPR-rijders.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties