Dagzege in Varsseveld voor Marco Keunen

Dagzege in Varsseveld voor Marco Keunen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens het NK quads in Varsseveld heeft Marco Keunen (foto) de dagzege behaald. Keunen won de eerste manche en had voldoende aan de derde plaats in de tweede manche. De tweede plaats was voor Valentino Roks met tweemaal de tweede plaats in de manches. Met een achtste en derde plaats in de manches mocht Luc van Lenning als laatste plaats nemen op het erepodium. Dani Hoffard en Gymano Besems maakten de top vijf compleet.

Eerste manche NK quads Varsseveld.
Na een rode vlagsituatie moest er voor de tweede maal plaats genomen worden achter het starthek. Het was Keunen die als beste weg was voor Roks, Maryn Konst, Sem Ende en Koolhaas. In de eerste ronde werd Konst gepasseerd door Ende, Koolhaas en Jansen. Het was Jansen die ook Koolhaas voorbij ging en als vierde door kwam. In de ronden daarop wist Jansen voorbij te gaan aan Ende en Roks om de tweede plaats over te nemen. Dit alles ging voorbij aan Keunen die inmiddels een aardige voorsprong had opgebouwd. Koolhaas ging in de vijfde ronde voorbij aan Ende, maar één ronde later kwam hij stil te staan met een kapotte tandwiel. Hierdoor was het Hoffard die zich nu in de top vijf meldde. Jansen ging voorbij aan Roks en kwam als tweede door. Hoffard ging voorbij aan Ende en vond de aansluiting bij Jansen en Roks. Jansen moest in de zevende ronde de tweede plaats weer laten aan Roks en werd in de volgende ronde ook gepasseerd door Hoffard. Keunen won de manche met ruime voorsprong op Roks, Hoffard en Jansen. Ook Besems wist Ende te passeren en kwam als vijfde over de finish.

Tweede manche NK quads Varsseveld.
Nu was het Roks die de beste start had voor Jansen, Koolhaas, Hoffard en Konst. Jansen en Konst vielen snel terug en na één ronde kwam Koolhaas als tweede door voor Hoffard, van Lenning en Ende. Van Lenning ging vervolgens voorbij aan Hoffard en opende de jacht op Koolhaas en Roks. Koolhaas nam in de derde ronde de koppositie over van Roks en Keunen had inmiddels een goed ritme gevonden en ging voorbij aan Ende en Jansen om de vijfde plaats over te nemen. Even later wist hij ook Hoffard voorbij te gaan. Van Lenning reed rondetijden die twee seconden sneller waren dan Koolhaas en Roks. Eerst ging hij voorbij aan Roks om in de achtste ronde de leiding over te nemen van Koolhaas. Rick van den Berg passeerde Hoffard en kwam nu als vijfde door. In de laatste ronde was er wederom pech voor Koolhaas. Door een kapotte vering kwam hij tot stilstand tegen een paal en brak hierbij zijn stuur af. Hierdoor schoven de mannen achter hem een plaats op. Van Lenning won de manche voor Roks, Keunen en van den Berg. Hoffard kwam door de pech van Koolhaas alsnog binnen de top vijf.

Eerste manche NK quads Varsseveld:
1. Keunen, 2. Roks, 3. Hoffard, 4. Jansen, 5. Besems, 6. van den Berg, 7. Konst, 8. van Lenning, 9. Ende, 10. Kloekke.

Tweede manche NK quads Varsseveld:
1. van Lenning, 2. Roks, 3. Keunen, 4. van den Berg, 5. Hoffard, 6. Lommers, 7. Ende, 8. Konst, 9. Bac, 10. van der Sanden.

Dagklassement NK quads Varsseveld:
1. Keunen 191, 2. Roks 190, 3. van Lenning 183, 4. Hoffard 177, 5. van den Berg 173, 6. Konst 167, 7. Jansen 167, 8. Ende 166, 9. Besems 164, 10. Lommers 162.

Tussenstand NK quads 2019 (netto):
1 Roks 381, 2. Keunen 381, 3. van Lenning 365, 4. Hoffard 351, 5. Jansen 344, 6. Besems 337, 7. Lommers 329, 8. Konst 321, 9. van der Sanden 320, 10. van der Spek & Bac 319.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties