Clément Desalle grijpt net naast podium

Clément Desalle grijpt net naast podium
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Clement Desalle van het Monster Energy Kawasaki Racing Team reed een pittige tweede manche en eindigde als vierde in de Britse ronde van het FIM MXGP Wereldkampioenschap motocross in Matterley Basin.

De Belg trotseerde een pijnlijke handblessure van de vorige dag en wist in de eerste manche naar de vierde plaats te rijden op het prachtig aangelegde circuit in het zuiden van Engeland, dat in deze tijd van het jaar onvermijdelijk zwaar was geworden. Een podium plaats leek een duidelijke mogelijkheid aangezien de negenentwintigjarige Belg met vertrouwen in de top zes terecht kwam aan het begin van de tweede manche.


Maar het lot moest zijn tol eisen nadat hij in aanvaring kwam met een andere rijder waarbij ook teamgenoot, Julien Lieber, betrokken was. Toen hij opnieuw aan de wedstrijd deelnam, had de Belg al zestien rijders gepasseerd door snellere rondetijden te rijden dan de rijder op de derde plaats. Hij wist uiteindelijk naar een zevende plaats te rijden waardoor hij totaal vierde werd deze dag. Clement staat nu vijfde in het klassement.

Clément Desalle: “Het was geen gemakkelijk weekend omdat ik gisteren mijn hand had bezeerd tijdens een valpartij en toen ik vanmorgen wakker werd was het nog steeds pijnlijk, dus ik wist dat het een zware dag zou worden met zoveel grote sprongen op het circuit. Mijn eerste start was oké vanaf het veertiende starthek en ik scoorde een vierde positie, niet zo slecht gezien de omstandigheden. Mijn tweede start was veel beter, maar aan het einde van de eerste afdaling, in dezelfde hoek waar ik ook in de kwalificatierace was gevallen, raakte een andere rijder mijn voorwiel en ik crashte met een aantal andere rijders, waaronder mijn teamgenoot. Vanaf daar kwam ik terug van de laatste naar een zevende plaats om belangrijke punten op te behalen. Ik zal nu mijn hand laten rusten gedurende week omdat we volgend weekend weer een andere GP hebben. “


KRT-teamgenoot Julien Lieber kwam als dertiende door in de eerste bocht van de eerste manche en hij deed er alles aan om uiteindelijk een tiende plaats te behalen ondanks een val halverwege de race. Toen hij zich bij zijn teamgenoot in een betere start voegde in de tweede manche, was de hoop van Julien al gauw in de derde bocht verdwenen. Na twee valpartijen wist hij uiteindelijk nog één punt te behalen. De Belg staat nu twaalfde in het klassement.

Julien Lieber: “In de eerste manche crashte ik en verloor ik drie plaatsten nadat ik de top tien wist te behalen, maar ik vond al snel een goed ritme om terug te komen naar de tiende positie aan de finish, dus ik voelde me zelfverzekerd voor de tweede manche. Mijn start was veel beter in race twee; Ik weet niet wat de oorzaak van de situatie was, maar in de derde bocht raakte Clement’s motor de mijne en ik viel op de grond met Anstie. Ik stootte hard mijn elleboog, het voorwiel was beschadigd en ik had opnieuw een valpartij in de eerste ronde. De wedstrijd was dus erg zwaar en daardoor kon ik maar één punt behalen.”

Foto’s: 

Uw reacties