EnduroGP: Steve Holcombe onklopbaar in Dahlen!

EnduroGP: Steve Holcombe onklopbaar in Dahlen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In het Duitse Dahlen werd de aftrap gegeven van het EnduroGP seizoen. Vier zeer gevarieerde proeven werden door bos en weilanden uitgezet. In de verbinding lagen ook enkele “ modderaten” waar veel toeschouwers plaats hadden genomen om de GP toppers te kunnen aanschouwen. Regerend wereldkampioen Steve Holcome begon foutloos aan zijn WK campagne.

Met een totaal van meer dan 18.000 toeschouwers over 3 dagen en 155 deelnemers was alvast deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een schot in de roos. Ook de toevoeging van de nieuwe open klasse was een succes met niet minder dan 46 deelnemers verdeeld over 3 categorieën.


Op zaterdag ging Steve HOLCOMBE als eerste van start. Hij mocht de specials openen en dit was niet de makkelijkste opgave.  De EnduroGP-kampioen 2018 was meteen in het ritme. Zijn weekend was een opeenvolging van betere tijden. Hij won maar liefst 10 van de 18 specials over de 2 dagen heen. Alleen Davide GUARNERI, Brad FREEMAN en Danny MCCANNEY wisten enkele specials te stelen van de Beta Factory-rijder. Ondanks de opgebouwde vermoeidheid, vertoont HOLCOMBE perfecte controle. Het seizoen is net begonnen en HOLCOMBE lijkt al aan de top van zijn niveau te zitten.

Brad FREEMAN stond zowel zaterdag als zondag opnieuw op het podium, bevestigde de dominantie van de Britse gemeenschap.  Op zondag lanceerde de Beta Boano piloot net na de middag zijn offensief tegen MCCANNEY. FREEMAN kon tevreden zijn met zijn prestaties. Hij slaagde erin de schade aan HOLCOMBE te beperken, hij eindigde als tweede op 43 seconden.

Danny MCCANNEY (GBR-TM) eindigde net zoals zaterdag derde voor zijn debuut bij TM Factory. De Brit was niet in staat geweest om de remonte van FREEMAN te weerstaan, maar hij bleef gefocust om de derde plaats te kunnen behouden.

Eero REMES die op zaterdag uitviel , vertrok zondags met een mes tussen zijn tanden. De Yamaha rijder was de hele dag hard aan het vechten in de top 5. Hij eindigde als vierde. Alex SALVINI  vocht de hele dag met REMES en LARRIEU voor de Top 5. SALVINI eindigde deze 2e dag een beetje gerustgesteld. Hij zei dat hij vertrouwen had in de volgende ronde van de Enduro GP in Portugal.

 

Uw reacties