X

Glenn Coldenhoff knokt zich door de pijn!

Na een regelmatige prestatie in de MXGP kwalificatierace werd thuisrijder Glenn Coldenhoff (Standing Construct KTM) vandaag als negende afgevlagd. Door een zware val op training Lommel half december moest ‘The Hoff’ noodgedwongen vrede nemen met een minimale voorbereiding. Glenn haalde weliswaar de eerste Grote Prijs in Argentinië maar de bloedvorm van eind vorig jaar zal nog tijd vergen…

In de tussenstand prijkt de 28-jarige toprijder op een 13de plaats. Sinds de eerste GP in Neuquen blijft Coldenhoff verbetering boeken toch is de situatie nog lang niet optimaal.  “Eerlijk gezegd voel ik me niet zo fit,” legde ‘The Hoff’ vanavond uit.  Voor Argentinië had ik maar 2 weken om me voor te bereiden normaal doe je daar twee maanden over. Mèt o.a. de voorbereidingswedstrijden voor die eerste GP. Zowel Argentinië als Matterley Basin waren bijgevolg zwaar… Maar ik was zelf wel verbaasd door het goede resultaat in Engeland. Zeker omdat ik me in de week vooraf helemaal nog niet zo goed voelde. Wat dat betreft was die achtste plaats in Matterley Basin een podium waard! Pijnvrij rijden zit er voorlopig nog niet in. Ik heb nog steeds heel veel last van mijn rug en ribben. Vaak heb ik ‘s nachts nog hoofdpijn. Ik kan gewoon niet anders dan vaststellen dat een volledig herstel lang duurt. Het gaat steeds beter maar wel erg langzaam. Daar moet ik mee leven, al maakt het deze eerste wedstrijden wel extra moeilijk.”

Coldenhoff staakt bekend als een rijder met veel karakter én een coureur die voor eigen publiek boven zichzelf kan uitstijgen. “Thuis rijden is altijd mooi! Ik ben trots Nederlander te zijn, en het doet altijd plezier om hier te rijden. Zeker ook omdat de organisatie uitstekend is. Het wordt sowieso een mooie dag morgen, ik kijk er echt naar uit!” Door de afwezigheid van Jeffrey Herlings is Coldenhoff de Nederlandse speerpunt in de MXGP.

Foto’s: shotbyBavo