Horgmo begint het seizoen met een podiumplaats

Horgmo begint het seizoen met een podiumplaats
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ondanks een zware crash tijdens de eerste manche heeft Kevin Horgmo de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc toch een podiumplaats weten te scoren De Noor wist op het circuit van Matterley Basn, nabij Winchester, de tweede manche van het weekend als tweede te finish. Hierdoor scoort hij toch nog 22 punten voor het zwaar bevochten kampioenschap. De overwinning ging naar Alberto Forato die beide manches op zijn naam wist te schrijven.

Wedstrijden:
Na een goed verlopen kwalificatie gaat Kevin vol vertrouwen van start voor de eerste manche. De KTM-rijder komt goed uit de startblokken en mengt zich direct in de kopgroep. De strijd is fel en de crossers maken het elkaar iedere bocht moeilijk. De strijd om de vijfde plaats brand na bijna tien minuten helemaal los. De 18-jarige Kevin knokt met Van de Moosdijk om deze positie wanneer Rubini komt aan sluiten. De Fransman neemt de zesde plaats over van de CreyMert Racing-rijder. Deze gaat het er niet bij zitten maar springt vervolgens iets te ver en raakt het achterwiel van Rubini. Het gevolg is een zware crash van Kevin die gelukkig zonder kleerscheuren vanaf komt maar de wedstrijd is ten einde.
De start van de tweede manche is heel goed voor Kevin die als leider aan de wedstrijd begint. De Italiaan Forato neemt in de eerste ronde de leiding over en hij werkt zich los van de crosser uit Åmot. Deze rijdt vervolgens een eenzame wedstrijd maar kan de Motorex-gesmeerde SX250F op een tweede plaats over de finish sturen. Daarmee weet hij de schade van de eerste manche nog redelijk binnen de perken te houden!

Volgende wedstrijd:
Het Europees Kampioenschap 125cc begint volgende week tijdens de Grand Prix van Nederland. Deze wedstrijd wordt verreden op het Eurocircuit van Valkenswaard. Het EMX250 gaat op 6-7 april verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo

Uw reacties