X

Jacobi en Sterry vertellen over hun eerste GP

Zowel Henry Jacobi als Adam Sterry kijken tevreden terug naar de eerste Grand Prix van het seizoen. De 22-jarige Duitser was zelfs heel dichtbij het podium! De Kawasaki-rijder scoorde hetzelfde aantal punten als Mitchell Evans en Calvin Vlaanderen. Het F&H Racing-duo vertelt over hun eerste GP weekend van 2019.

Henry Jacobi:
“Mijn zaterdag verliep erg goed, ik werd derde in de kwalificatiewedstrijd. De eerste manche op zondag was mijn start erg goed en ik wist opnieuw derde te worden. De tweede manche begon niet goed, ik denk dat ik omstreeks de 20 plaats uit de eerste bocht kwam. Verder volgens ben ik terug gereden naar de vijfde plaats, met twee goede resultaten ben ik tevreden over mijn begin van het GP seizoen.”

Adam Sterry:
“Een keurige eerste GP voor mij. De achtste plaats in het dagklassement geeft een vertekend beeld van mijn kunnen. IK ben erg blij met mijn pure snelheid, de starts en het rijden. De crash in de tweede manche kost mij een hogere eindnotering maar ik ben erg gelukkig dat er zonder kleedscheuren vanaf kom. Het was een goede eerste GP en vanaf hier in het nu door pakken naar de overige wedstrijden.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo