X

Jeffrey Herlings geeft statusupdate!

De geblesseerde Jeffrey Herlings was vanavond tijdens de traditionele zaterdagse persconferentie aanwezig om de pers een update te geven. Eind januari liep de regerende MXGP wereldkampioen tijdens een training in Spanje een gecompliceerde voetbreuk op. Na weken van speculatie gaf Herlings onlangs aan dat hij bij zijn terugkeer gewoon in het WK aan de slag gaat en niet in het Amerikaanse kampioenschap.

Jeffrey Herlings: “Het herstel verloopt op zich goed, we zitten dan ook op schema. Over ongeveer een maand hoop ik terug op de motor te zitten. Een precieze datum voor de terugkeer in de GP’s heb ik op dit moment nog niet. Dat ik er nu niet kan bij zijn, is echt hard! Toekijken vanop de kant of een wedstrijd bezoeken als fan is natuurlijk moeilijk voor mij. Vorig jaar won ik (de wereldtitel), nu verlies ik ‘m… Aan de andere kant is het een goed gevoel dat ik niets te verliezen heb als ik terug kom! Dat geeft me wat rust.”

“The Bullet” liet vorig jaar herhaaldelijk vallen dat zijn complete toewijding, zware training en absolute focus het uiterste van ‘m vergden. Niet toevallig domineerde de Red Bull KTM superster het complete MXGP seizoen met 17 GP zeges en 19 podiums. Als klap op de vuurpijl werd Herlings begin dit jaar geridderd voor zijn uitzonderlijke sportieve verdiensten. “Eigenlijk is het nu een break waar ik niet op had gehoopt maar aan de andere kant laat het me wel toe om de batterijen op te halen. Dat is op zich positief. Ik wil echter niets overhaasten door terug te keren vooraleer ik er klaar voor ben.”

Foto: Ray Archer