Twee podiumplaatsen voor F&H Racing tijdens Britse GP!

Twee podiumplaatsen voor F&H Racing tijdens Britse GP!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met twee podiumplaatsen keert het F&H Racing Team tevreden terug van de Engelse Grand Prix. Henry Jacobi werd keurig tweede op het circuit van Matterley Basin. De Duitser werd tweede en derde tijdens de manches en daarmee werd hij tweede in het dagklassement! Adam Sterry werd gedwarsboomd door de pechduivel terwijl er heel veel fans voor hem aanwezig waren. Met een elfde en vijftiende plaats was de 22-jarige crosser niet tevreden maar de snelheid van de vriendelijke Brit beloofd veel goeds voor de overige wedstrijden. De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc leverde Roan van de Moosdijk ook een podiumplaats op. De Eindhovenaar werd derde in het dagklassement vlakbij het prachtige Winchester.

1e Manche
Wanneer het starthek valt komt Henry redelijk goed uit de start en mengt hij zich direct in de kopgroep. Er volgt een pittige duel met Walsh om de vierde plaats en deze weet de Duitser over te nemen. Vervolgens is de op een tweede plaats rijdende Vialle de prooi en de Fransman wordt na ruim tien minuten wedstrijd gepasseerd. Leider Kjer Olsen heeft een leuke voorsprong opgebouwd maar de Leatt-geklede crosser is de snelste man op het circuit en hij knabbelt beetje bij beetje van zijn achterstand af. In de slotfase weet Henry de aansluiting te vinden en dat brengt het publiek op de banken. De 22-jarige crosser probeert de leiding over te nemen en de Deen kijkt nerveus om zich heen. Helemaal boven op de heuvel kiest Henry een andere lijn om de aanval in te zetten maar door een foutje komt in onbalans en raakt hij bijna buiten het circuit. De leider is gevolgen en wint de wedstrijd voor Henry. Adam was gebrand op succes voor eigen publiek maar hij kende geen fijne start. Nipt in de top twintig begint hij aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden. De Brit weet zich terug te knokken naar een elfde plaats en daarmee is hij niet helemaal tevreden.

2e Manche
De start van Adam verliep niet zoals gepland. Henry is beter aan de wedstrijd begonnen maar in de beginfase is hij opzoek naar het juiste tempo. Na het passeren van snelstarter Walsh gaat het beter met de 22-jarige Duitser die het tempo verhoogd en daardoor in de slotfase kan aandringen bij Vialle! De Fransman verliest na dertig minuten wedstrijd de derde plaats aan Henry. Deze plaats geeft de goedlachse Henry vervolgens niet meer uit handen en hij mag dus als tweede op het podium klimmen tijdens de huldeging. Daar had Adam heel graag gestaan maar na de start rijdt hij een geweldige inhaalrace. Met de steun van vele fans komt Adam nog als vijftiende over de finish en daarmee scoort hij nog zes punten voor het wereldkampioenschap. In dat kampioenschap bezet Henry nu de tweede plaats op 16 punten van de leider. Adam staat op een elfde plaats met nog zeventien wedstrijden op het programma!

EMX250:
In de kwalificatie wist Roan de beste tijd op de klokken te zetten maar dat bracht hem direct wat extra spanning voor de eerste manche. De Brabander komt niet lekker uit de start maar weet zich snel in de kopgroep te melden. De eerste ronde wordt als zevende afgelopen waarna hij zich opwerkt naar de vijfde plaats. Halverwege de wedstrijd maakt de Kawasaki-rijder een klein foutje waardoor Rubini de vijfde plaats over weet te nemen. De zesde plaats van Roan komt vervolgens niet meer in gevaar en op deze positie komt hij over de finish.
De tweede manche begint Roan ook goed aan de wedstrijd door de eerste bocht heel mooi kort in te draaien. In de beginfase moet hij afrekenen met de Italiaan Tropepe om daarna de aansluiting te zoeken bij Goupillon. Dit lukt en halverwege de wedstrijd wordt de Fransman gepasseerd. Zonder veel problemen werkt de 18-jarige crosser zich los en weet hij de derde plaats veilig te stellen. In het dagklassement wordt Roan keurig derde en daarmee kijkt hij tevreden terug op de eerste wedstrijd van het seizoen!

Volgende wedstrijd:
Het FIM wereldkampioenschap komt direct naar Nederland, op 30-31 maart worden de punten verdeeld op het circuit van Valkenswaard. Het EMX250 gaat over twee weken weer verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Uw reacties