X

Van Grinsven strijdend naar winst

????????????????????????????????????

Mike van Grinsven heeft ook de tweede wedstrijd om het ONK Quads Masters gewonnen. Op het circuit in Lochem won van Grinsven beide manches na een mooi gevecht met Joe Maessen (foto). De tweede plaats was voor Ricardo Phoelich, die hiermee profiteerde van pech bij Maessen in de eerste manche. Marc de Vries mocht als laatste plaats nemen op de het erepodium. Koen Jansen en Jan Vlaeymans (Bel) maakten de top vijf compleet.

Eerste manche
Het was Maessen die als snelste weg was bij de start. Hij werd gevolgd door Rick Haverdil, Van Grinsven, Phoelich en Jan Hoogendoorn. Van Grinsven had enkele ronden nodig om voorbij te komen aan Haverdil. Eenmaal voorbij aan hem trokken Maessen en Van Grinsven snel een gat met de concurrentie. Maessen bleef lang aan de leiding rijden, maar moest uiteindelijk in de negende ronde Van Grinsven voorbij laten. Dit was tevens de ronde dat Haverdil langzaam terug viel. Het waren uiteindelijk Phoelich, Jansen, de Vries en Vlaeymans die voorbij waren gegaan aan Hoogendoorn en die ook voorbij gingen aan Haverdil. De laatste ronde bleek de bottleneck voor Maessen. Hij had een gat in zijn blok opgelopen en kwam stil te staan en kreeg een DNF achter zijn naam. Van Grinsven won de manche voor Phoelich, Jansen, de Vries en Vlaeymans.

Tweede manche
Het was nu van Grinsven die als snelste weg was. Aan zijn achterwiel zat Maessen gevolgd door de Vries, Phoelich en Hoogendoorn. Hoogendoorn viel snel terug. Het was eerst Haverdil die toen als vijfde door kwam, maar hij werd op zijn beurt weer in de zevende ronde voorbij gereden door Jansen. Van Grinsven en Maessen hadden inmiddels een mooie voorsprong op de Vries opgebouwd. De Vries werd achterhaald en in de negende voorbij gereden door Phoelich. Maessen bleef de gehele manche vlak achter van Grinsven en moest uiteindelijk op vijf seconden achterstand genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plaats was voor Phoelich. Hij werd gevolgd door de Vries en Jansen.

Eerste manche ONK Quads Masters Lochem:
1. van Grinsven, 2. Phoelich, 3. Jansen, 4. de Vries, 5. Vlaeymans (Bel), 6. Haverdil, 7. Hoogendoorn, 8. Wentink, 9. de Cuyper, 10. Ruttenberg.

Tweede manche ONK Quads Masters Lochem:
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. Phoelich, 4. de Vries, 5. Jansen, 6. Vlaeymans (Bel), 7. Haverdil, 8. van Lith, 9. de Cuyper (Bel), 10. Steenbergen.

Dagklassement ONK Quads Masters Lochem:
1. van Grinsven 50, 2. Phoelich 42, 3. de Vries 36, 4. Jansen 36, 5. Vlaeymans (Bel), 6. Haverdil 29, 7. de Cuyper (Bel) 24, 8. Maessen 22, 9. Ruttenberg 21, 10. Wentink 21.

Tussenstand ONK Quads Masters 2019:
1. van Grinsven 75, 2. Phoelich 58, 3. de Vries 49, 4. Haverdil 47, 5. Maessen 44, 6. Vlaeymans (Bel) 43, 7. Jansen 40, 8. van Lith 33, 9. Ruttenberg 32, 10. Gommans 31.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics