X

Australische MXGP ronde ver van rond!

Tijdens het Britse GP weekend werd gewag gemaakt van een Australische WK ronde in 2020 in Perth. Dat zou de eerste zijn sinds 2001. Al is het nog lang niet zo ver want de lokale promoter Willie Thomson, from Dirt High Promotion liep in Matterley Basin wellicht nét iets te hard van stapel!

In een gesprekje met circuitomroeper Roger Warren liet Thomson zich ontvallen dat een driejarig contract in de maak was. Helemaal was de deal nog niet rond maar de Australiër had er in ieder geval een goed oog in.

Howel Australasia een belangrijke potentiële market is voor MXGP rechtenhouder YouthStream zijn de ontwikkelingen rond een Grote Prijs in Perth nog in een ‘ontwerpfase’. “Ik kan er op dit moment niets over kwijt,” liet Youthstream vice-president David Luongo zich ontvallen. “We zijn inderdaad in onderhandeling maar er is nog niets afgerond. We hopen wel om terug te keren naar Australië. De discussies zijn al een tijdje gaande maar het plan is nog niet gefinaliseerd.”

Het klonk alsof het circuit voor de Australische GP zou worden aangelegd in een paardenrenbaan in Perth. Als datum werd de tweede ronde van het WK -na Argentinië- naar voor geschoven. Een andere optie is het beroemde Manjimup. Die baan ligt zo’n 250 kilometer ten zuiden van Perth en ontving in 1992 de Motocross des Nations. Junior Slegers deed er twee jaar geleden nog mee aan de Manjimup 15.000.

Tekst: Adam Wheeler
Foto: Suzuki Racing